Ceapa se curata si se toaca marunt. Rosiile se spala, se indeparteaza partea zemoasa (mijlocul), si se toaca marunt. Ardeiul gras se spala si se taie marunt. Verdeata se spala si se toaca marunt. Creierul il spalam in mai multe ape si il punem la scurs.
Intr-o tigaie punem ceapa la calit. Intr-o alta tigaie punem la incins putin ulei (~3 linguri) si adaugam creierul, incercand sa mestecam cat mai putin. Cand ceapa s-a calit, adaugam ardeiul si dupa 5 minute adaugam si rosiile. Intre timp s-a prajit si creierul si il adaugam in tigaia cu ceapa. Intr-un castronel batem bine cele 2 oua si le adaugam peste creier si amestecam. Dupa alte 5 minute condimentam cu sare si piper si adaugam verdeata tocata.
Comentarii (11):
Super bun!
Și eu am pus mai multe oua, creierul era foarte proaspăt, vițel.
Cred ca trebuie secționat ca sa aibă timp sa se facă.
Mulțumiri!
Buna
La cantitatile din reteta am folosit 4 oua (o medie cu alte retete care recomandau si 6 oua) si a fost o proportie optima.
Merita gatita reteta...
Nu stiu precis, dar cred ca nu se spala creierul, pentru ca absoarbe multa apa!
Fenomenala ,merci
Dupa cum arata face un pic greata dar mi-a iesit in cale am citito
Exelent!
Excelent
Foarte bun!