Cuptorul se preincalzeste la 220ºC. Intr-un blender se mixeaza patrunjelul, usturoiul, coaja de lamaie, semintele de fenicul si 2 linguri ulei de masline pana la obtinerea unei paste.
Carnea de vita se cresteaza si se unge cu pasta de fenicul. Se asaza intr-o tava unsa, pe un pat de ceapa rondele, se presara cu sare si cu restul de ulei si se da la cuptor 30 minute.
Dupa 30 minute se reduce focul la 180ºC si se mai lasa 2 ore-2½ ore. Pentru sos se pun cidrul si supa pe foc. Se fierb pana se reduce la jumatate si se ingroasa cu faina dizolvata in putina apa.
Se amesteca cu mustarul si se mai da intr-un clocot. Vita se taie felii si se serveste cu sos.
Umplutura pentru curcan cu smochine si castaneCoaste fripte de vita cu budinca YorkshireSarmale in foi de vitaPlacinta cu ciuperci si vitel.
Placinta cu carne de caprioaraTarta cu ardei grasi coptiPulpe de pui cu cidru si rozmarinTarta cu ansoaFrigarui de vita (Souvlaki)Legume inabusite cu galusteSarmale turcesti in foi de vitaChiftelute in sos de afineVita StroganoffRavioli cu vita si sos de rosiiVita inabusita.