Cotlet de vita cu fenicul si lamaie

votează acum
Cotlet de vita cu fenicul si lamaie
Felul principal
6 porții
Foarte ușor
45 min

Ingrediente

6

Pentru vita:

Pentru sos:

Preparare

Preparare20 min
Gătire25 min
  • Cuptorul se preincalzeste la 220ºC. Intr-un blender se mixeaza patrunjelul, usturoiul, coaja de lamaie, semintele de fenicul si 2 linguri ulei de masline pana la obtinerea unei paste.
  • Carnea de vita se cresteaza si se unge cu pasta de fenicul. Se asaza intr-o tava unsa, pe un pat de ceapa rondele, se presara cu sare si cu restul de ulei si se da la cuptor 30 minute.
  • Dupa 30 minute se reduce focul la 180ºC si se mai lasa 2 ore-2½ ore. Pentru sos se pun cidrul si supa pe foc. Se fierb pana se reduce la jumatate si se ingroasa cu faina dizolvata in putina apa.
  • Se amesteca cu mustarul si se mai da intr-un clocot. Vita se taie felii si se serveste cu sos.
  • Umplutura pentru curcan cu smochine si castaneCoaste fripte de vita cu budinca YorkshireSarmale in foi de vitaPlacinta cu ciuperci si vitel.
  • Placinta cu carne de caprioaraTarta cu ardei grasi coptiPulpe de pui cu cidru si rozmarinTarta cu ansoaFrigarui de vita (Souvlaki)Legume inabusite cu galusteSarmale turcesti in foi de vitaChiftelute in sos de afineVita StroganoffRavioli cu vita si sos de rosiiVita inabusita.
A Alimentatie Copii ? Retete pentru Copii ? Nutritie Copii ? Retete Culinare ? Ghid Nutritie ? Specialist Nutritie ? Sfaturi Sanatoase

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: