Petitchef

Copane de curcan cu bere

Foarte fragede...

Felul principal
4 porții
10 min
1 oră
Ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Spălăm bine copanele.
  • Le condimentăm cu sare, piper și rozmarin.
  • Dacă folosiți rozmarin proaspăt este bine să dublați cantitatea- cel uscat fiind mult mai puternic la gust.
  • Le aranjăm într-o tavă de lut, ceramică sau yena.
    Le stropim cu zeama de la o lămâie și bere.
  • Acoperim și dăm la cuptor pentru fix o oră la 180 grade C.
    După o oră scoatem capacul și le vom lăsa să se rumenească pentru 30-40 minute.
  • Mărim focul la 220 grade.
    Se stropesc din 10 în 10 minute cu sosul din tavă.
  • Având un copan așa mare în farfurie, m-am gândit la o garnitură mai ușoară și anume o salată de castraveți murați.
    Potă bună!


Întrebări:




Comentarii (15):

04/05/2014

Azi am pregatit reteta, insa cu aripi in loic de copane si e ft ft gustoasa. De retinut insa k friptura a stat 2 ore in loc de una in etapa"acoperita" plus cele 20 min pt rumenire. Un deliciu

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/03/2014

Voi face cit de curind.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
John_, 14/05/2018

Reteta e o rasoleala. Berea daca o fi alta marca nu mai iese reteta? Oricum, pentru curcan este recomandat vinul, daca tot se doreste o asa zisa fragezire. De preferat cimbrul in locul rozmarinului. Un sos bun in tava se obtine din suc de portocale. Lamaia nu-si are rostul. Cuptorul se deschide doar de doua ori: o data sa se scoata folia si o data sa se intoarca pulpele.

(0) (1) Abuz
15/02/2015

E foarte bun

(0) (0) Abuz
05/03/2014

Delicioasa

(0) (0) Abuz
03/03/2014

Berea cine o da:))

(0) (0) Abuz
03/03/2014

Supeeer!

(0) (0) Abuz
03/03/2014

Trebie s afie grozava,saptamina viitoare le gatesc.
Multumesc pt reteta.

(0) (0) Abuz
02/03/2014

Delicios.. merita incercat.. ador carnea de curcan..

(0) (0) Abuz
[email protected], 02/03/2014

Trebuie sa fie o nebunie, chiar daca unora nu le place carnea de curcan, pt. ca oala de lut in special va da un gust grozav acestui preparat!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Sandwich bagel, curcan, salata de varza si ou
Sandwich bagel, curcan, salata de varza si ou
1 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Sangria alba (cu vin alb)
Sangria alba (cu vin alb)
6 porții
2 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste cu ricotta și lămâie, o rețetă delicioasă
Paste cu ricotta și lămâie, o rețetă delicioasă
2 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Orez cantonez express la multicooker-cookeo
Orez cantonez express la multicooker-cookeo
4 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Carnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne! Carnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne! 15 retete cu carne de curcan 15 retete cu carne de curcan

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează