Copane de curcan cu bere

Foarte fragede...
Ingrediente
4
Preparare
Preparare10 min
Gătire1 oră
- Spălăm bine copanele.
- Le condimentăm cu sare, piper și rozmarin.
- Dacă folosiți rozmarin proaspăt este bine să dublați cantitatea- cel uscat fiind mult mai puternic la gust.
- Le aranjăm într-o tavă de lut, ceramică sau yena.
Le stropim cu zeama de la o lămâie și bere. - Acoperim și dăm la cuptor pentru fix o oră la 180 grade C.
După o oră scoatem capacul și le vom lăsa să se rumenească pentru 30-40 minute. - Mărim focul la 220 grade.
Se stropesc din 10 în 10 minute cu sosul din tavă. - Având un copan așa mare în farfurie, m-am gândit la o garnitură mai ușoară și anume o salată de castraveți murați.
Potă bună!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
04/05/2014
Azi am pregatit reteta, insa cu aripi in loic de copane si e ft ft gustoasa. De retinut insa k friptura a stat 2 ore in loc de una in etapa"acoperita" plus cele 20 min pt rumenire. Un deliciu
am gătit această rețetă
J
John_,
14/05/2018
Reteta e o rasoleala. Berea daca o fi alta marca nu mai iese reteta? Oricum, pentru curcan este recomandat vinul, daca tot se doreste o asa zisa fragezire. De preferat cimbrul in locul rozmarinului. Un sos bun in tava se obtine din suc de portocale. Lamaia nu-si are rostul. Cuptorul se deschide doar de doua ori: o data sa se scoata folia si o data sa se intoarca pulpele.
B
borceamaria@yhoo.com,
02/03/2014
Trebuie sa fie o nebunie, chiar daca unora nu le place carnea de curcan, pt. ca oala de lut in special va da un gust grozav acestui preparat!