Copane de curcan cu bere

Copane de curcan cu bere
Felul principal
4 porții
Ușor
1 h 10 m

Foarte fragede...

Ingrediente

4

Preparare

Preparare10 min
Gătire1 oră
  • Spălăm bine copanele.
  • Le condimentăm cu sare, piper și rozmarin.
  • Dacă folosiți rozmarin proaspăt este bine să dublați cantitatea- cel uscat fiind mult mai puternic la gust.
  • Le aranjăm într-o tavă de lut, ceramică sau yena.
    Le stropim cu zeama de la o lămâie și bere.
  • Acoperim și dăm la cuptor pentru fix o oră la 180 grade C.
    După o oră scoatem capacul și le vom lăsa să se rumenească pentru 30-40 minute.
  • Mărim focul la 220 grade.
    Se stropesc din 10 în 10 minute cu sosul din tavă.
  • Având un copan așa mare în farfurie, m-am gândit la o garnitură mai ușoară și anume o salată de castraveți murați.
    Potă bună!
RReteteBauturi

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2
04/05/2014

Azi am pregatit reteta, insa cu aripi in loic de copane si e ft ft gustoasa. De retinut insa k friptura a stat 2 ore in loc de una in etapa"acoperita" plus cele 20 min pt rumenire. Un deliciu

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
02/03/2014

Voi face cit de curind.

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
John_, 14/05/2018

Reteta e o rasoleala. Berea daca o fi alta marca nu mai iese reteta? Oricum, pentru curcan este recomandat vinul, daca tot se doreste o asa zisa fragezire. De preferat cimbrul in locul rozmarinului. Un sos bun in tava se obtine din suc de portocale. Lamaia nu-si are rostul. Cuptorul se deschide doar de doua ori: o data sa se scoata folia si o data sa se intoarca pulpele.

(0) (1) abuz
15/02/2015

E foarte bun

(0) (0) abuz
05/03/2014

Delicioasa

(0) (0) abuz
03/03/2014

Berea cine o da:))

(0) (0) abuz
03/03/2014

Supeeer!

(0) (0) abuz
03/03/2014

Trebie s afie grozava,saptamina viitoare le gatesc.
Multumesc pt reteta.

(0) (0) abuz
02/03/2014

Delicios.. merita incercat.. ador carnea de curcan..

(0) (0) abuz
borceamaria@yhoo.com, 02/03/2014

Trebuie sa fie o nebunie, chiar daca unora nu le place carnea de curcan, pt. ca oala de lut in special va da un gust grozav acestui preparat!

(0) (0) abuz
  • pagina 1 / 2