Bere de ghimbir

Altele
Foarte ușor
1 zi 12 h 10 m
75 Kcal

O bere foarte ușor de făcut acasă și slab alcoolizată. După îndelungi încercări, am decis că această varianta este preferata mea, aromatizată cu lămâie.

Ingrediente

8
Cost estimat: 1.16 (0.15€/porție)

Preparare

Preparare10 min
Gătire1 zi 12 h
  • Într-un recipient (de preferat de sticlă) se toarnă apa.

    Adăugăm zahărul, drojdia și sucul de la 1/2 lămâie.

    Ghimbirul se dă pe răzătoarea mică (dacă preferați să folosiți și coaja (eu o folosesc întotdeauna), atunci trebuie spălat bine înainte ghimbirul).

    Coaja de lămâie fie se toacă foarte mărunt, fie se macină bine împreună cu ghimbirul într-un blender.

    În cazul în care folosim blender-ul, trebuie să adăugăm și 1 litru de apă (din cele 2).

    Se va agita bine sticla pentru a se amesteca bine ingredientele.

    Se va lăsa la fermentat pentru 24-36 ore, în funcție de temperatura mediului în care se ține sticla.

    Se trece printr-un strecurătoare fină, sau se poate folosi chiar un tifon și se ține la frigider până la consumare.

    Se consumă rece.

    PS: Se mai poate aromatiza cu mentă :)
    Eu întotdeauna fac cantitate dublă, atât de repede se consumă :))

Punctează această reţetă

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 75Kcal
  • Carbo: 16.5g
  • Grăsimi: 0.3g
  • Grăsimi sat.: 0.2g
  • Proteine: 0.7g
  • Fibre: 1g
  • Zahăr: 12.8g
  • ProPoints: 2
  • SmartPoints: 4
Informații nutriționale pentru 1 porție (277g)
RReteteBauturi

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

dani

Am incercat-o si mi-a iesit buna, dar destul de acra-amara...poate am lasat-o prea mult? a trebuit sa-i pun niste miere ca sa o pot bea...

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Excelenta

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Excelenta

abuz

anonymous

Super

abuz

anonymous

Abia astept sa incerc aceasta reteta!

abuz

anonymous

La pamant

abuz

anonymous

O super idee!!!

abuz

anonymous

Delicioasa

abuz

anonymous

MINUNATA

abuz

anonymous

Super

abuz
  • pagina 1 / 2