Bere de ghimbir
O bere foarte ușor de făcut acasă și slab alcoolizată. După îndelungi încercări, am decis că această varianta este preferata mea, aromatizată cu lămâie.
Ingrediente
8
Cost estimat: 1.16Euros€ (0.15€/porție)
Rețete inrudite
-
Apă aromată cu castraveți, lime, mentă și ghimbir
-
Salată de orez cu creveți, dovlecel și ghimbir
-
Pui cu ghimbir si lemongrass
-
Pui curry în lapte de cocos
Preparare
Preparare10 min
Gătire1 zi 12 h
- Într-un recipient (de preferat de sticlă) se toarnă apa.
Adăugăm zahărul, drojdia și sucul de la 1/2 lămâie.
Ghimbirul se dă pe răzătoarea mică (dacă preferați să folosiți și coaja (eu o folosesc întotdeauna), atunci trebuie spălat bine înainte ghimbirul).
Coaja de lămâie fie se toacă foarte mărunt, fie se macină bine împreună cu ghimbirul într-un blender.
În cazul în care folosim blender-ul, trebuie să adăugăm și 1 litru de apă (din cele 2).
Se va agita bine sticla pentru a se amesteca bine ingredientele.
Se va lăsa la fermentat pentru 24-36 ore, în funcție de temperatura mediului în care se ține sticla.
Se trece printr-un strecurătoare fină, sau se poate folosi chiar un tifon și se ține la frigider până la consumare.
Se consumă rece.
PS: Se mai poate aromatiza cu mentă :)
Eu întotdeauna fac cantitate dublă, atât de repede se consumă :))
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 75Kcal
- Carbo: 16.5g
- Grăsimi: 0.3g
- Grăsimi sat.: 0.2g
- Proteine: 0.7g
- Fibre: 1g
- Zahăr: 12.8g
- ProPoints: 2
- SmartPoints: 4
Informații nutriționale pentru 1 porție (277g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
dani,
01/09/2017
Am incercat-o si mi-a iesit buna, dar destul de acra-amara...poate am lasat-o prea mult? a trebuit sa-i pun niste miere ca sa o pot bea...
am gătit această rețetă