Home
Rețete
Altele
Retete cu ghimbir
Bere de ghimbir
Bere de ghimbir
O bere foarte ușor de făcut acasă și slab alcoolizată.
După îndelungi încercări, am decis că această varianta este preferata mea, aromatizată cu lămâie.
(4.8/5 - 126 voturi)
11
27
Ingrediente
8
Cost estimat: 1.16Euros € (0.15€/porție)
Preparare
Într-un recipient (de preferat de sticlă) se toarnă apa. Adăugăm zahărul, drojdia și sucul de la 1/2 lămâie. Ghimbirul se dă pe răzătoarea mică (dacă preferați să folosiți și coaja (eu o folosesc întotdeauna), atunci trebuie spălat bine înainte ghimbirul). Coaja de lămâie fie se toacă foarte mărunt, fie se macină bine împreună cu ghimbirul într-un blender. În cazul în care folosim blender-ul, trebuie să adăugăm și 1 litru de apă (din cele 2). Se va agita bine sticla pentru a se amesteca bine ingredientele. Se va lăsa la fermentat pentru 24-36 ore, în funcție de temperatura mediului în care se ține sticla. Se trece printr-un strecurătoare fină, sau se poate folosi chiar un tifon și se ține la frigider până la consumare. Se consumă rece. PS: Se mai poate aromatiza cu mentă :) Eu întotdeauna fac cantitate dublă, atât de repede se consumă :))
Informații nutriționale:
pentru 1 porție / pentru 100 g
Nutriție:
Calorii: 75Kcal
Carbo: 16.5g
Grăsimi: 0.3g
Grăsimi sat.: 0.2g
Proteine: 0.7g
Fibre: 1g
Zahăr: 12.8g
ProPoints: 2
SmartPoints:
4
Informații nutriționale pentru 1 porție (277g)
Poze
Întrebări:
Adresează o intrebare autorului
Rețete inrudite
Articole conexe
Ultimele articole
Rețete
Comentarii (11):
Am incercat-o si mi-a iesit buna, dar destul de acra-amara...poate am lasat-o prea mult? a trebuit sa-i pun niste miere ca sa o pot bea...
Excelenta
Excelenta
Super
Abia astept sa incerc aceasta reteta!
La pamant
O super idee!!!
Delicioasa
MINUNATA
Super