Ciorba ardeleneasca de fasole pastai cu afumatura
Ingrediente
2
Preparare
Preparare15 min
Gătire15 min
- Afumatura se portioneaza, se spala bine si se pune la fiert. Se spumeaza si se arunca prima apa. Se pune din nou la fiert in apa deja calda si se continua fierberea. Cand este gata, se scoate carnea de pe os si se taie in bucati potrivite.
- Sepatat se caleste in ulei de masline ceapa verde tocata, morcovul dat pe razatoarea mare, patrunjelul taiat rondele.
- Se adauga rosia, ardeiul taiat pe jumatate si fasolea pastai, taiata de marime potrivita. Se adauga cate putin din zeama in care s-a fiert afumatura, pana se complecteaza.
- Dupa ce au fiert, se ia oala de pe foc. Separat se face un muzdei din catei de usturoi la care se adauga oul, iaurtul si ciorba racita.
- Se asezoneaza cu sare, piper si boia dulce, apoi se adauga la ciorba, avand grija sa nu se branzeasca. La final se adauga mararul tocat fin si se stropeste cu o lingurita de otet alb, pentru a scoate aromele.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Roxana,
19/07/2017
Un plus de savoare ii da amestecul de mujdei de usturoi, ou si iaurt care poate ar fi bine a fi trecute la ingrediente......
am gătit această rețetă
C