Ciorba de fasole ca la bunica
Ingrediente
4
Preparare
Preparare35 min
Gătire20 min
- Incepem prin a curata ceapa, telina si patrunjelul. Le taiem in bucati mari si le punem intr-o oala la fiert impreuna cu foile de dafin. In acelasi timp punem apa la fiert in alte 2 oale.
- Cand apa fierbe intr-una din oale adaugam fasolea inmuiata si o lasam sa dea 2-3 clocote apoi o scurgem si o punem sa dea alte 2-3 clocote in cealalta oala cu apa care fierbe. Aceasta operatie de oparire a boabelor are ca efect scoaterea substantelor care baloneaza.
- Scurgem boabele dupa a doua oparire si le punem in oala cu celelate legume . Cand fasolea e aproape fiarta adaugam ardeii spalati si curatati de samburi.
- Cand fasolea e fiarta, ne apucam de rantas: intr-o tigaie punem cele 2 lg de faina si apoi turnam ulei cat sa cuprinda faina. Amestecam pt omogenizare si lasam sa dea in fiert, avand grija sa amestecam pt a nu se arde faina.
- Cand aceasta isi schimba culoarea in galbui, turnam putin bulion si apa calda si amestecam repede pt a nu se forma cocoloase. Mai lasam 1 minut pe foc, amestecand, dupa care turnam rantasul obtinut peste ciorba. Turnam si restul de bulion.
- Lasam sa mai fiarba 5 minute, dregem de sare si presaram frunze uscate de telina. Inchidem focul si scoatem legumele fierte, lasand in ciorba doar fasolea.
Servim cu ceapa verde sau normala.
Lifestyle blog
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Yammyyy
Punctează această reţetă