Intr-o oala se pun trei litri de apa in care vom pune la fiert aripioarele de pui.Intre timp dam pe razatoare ceapa si morcovii , tocam marunt ardeiul si le inabusim in putin ulei de masline.
Dupa ce am luat spuma care s-a format de la aripioare punem legumele inabusite si lasam sa fiarba cateva minute.Cand aripioarele sunt aproape fierte adaugam conopida desfacuta in buchetele si spalata, asezonam cu delikat sau sare si mai lasam pe foc maxim 10 minute.
Intre timp desfacem in putina supa sau turnam direct in supa smantana lichida avantajul la aceasta smantana e ca nu se branzeste in contact cu zeama fierbinte. mai adaugat si jumatate de pliculet de sare de lamaie pentru ca imi place ciorba acrisoara.
Se inchide se presara verdeata proaspat tocata si se acopera oala 5 minute.Se serveste cu crutoane si ardei iute.
Comentarii:
Foarte gustos si apetisant
Fb
O ciorba excelenta!