Petitchef

Chow mein

Iubitorii ai bucatariei chinezesti avem o reteta special pentru voi! Realizati-o acasa testand reteta Chow Mein! Un amestec de taitei chinezesti, pui, ghimbir si legume.
O reteta testata si aprobata de intreaga echipa de Petitchef, explicata pas cu pas ;-)

Felul principal
4 porții
1 oră
30 min
Ușor

Video

YouTube

Ingrediente

4

Preparare

  • Etapa 1 - Chow mein
    Intr-un castron, puneti puiul taiat, catelul de usturoi, ghimbirul ras, coriandrul taiat, sosul de soia si sosul de stridii. Se amesteca bine si se pune o ora rece (minim).
  • Etapa 2 - Chow mein
    Intr-o tigaie, incalziti uleiul de masline si caliti puiul marinat.
  • Etapa 3 - Chow mein
    Cand puiul este gata, adaugati morcovii taiati in felii, varza taiata in benzi subtiri si ciupercile taiate. Tineti pe foc 5 minute.
  • Etapa 4 - Chow mein
    Se adauga 250 ml apa in tigaie si se fierbe timp de 15 minute la foc mediu. Intre timp, amestecati amidonul de porumb cu putina apa.
  • Etapa 5 - Chow mein
    Dupa 15 minute adaugati amestecul de amidon si apa, amestecati rapid si veti vedea ca sosul se ingroasa. Luati de pe foc.
  • Etapa 6 - Chow mein
    Intr-o ala puneti apa la fiert. Puneti taiteii chinezesti in ea, amestecati cu o furculita, acoperiti oala si luati-o de pe foc. Lasati deoparte timp de 4 minute, apoi scurgeti taiteii.
  • Etapa 7 - Chow mein
    Gata!

Observații:

Legume: nu ezitati sa inlocuiti legumele cu cele care va plac, cum ar fi broccoli, fasole verde etc.
Carne: Puteti inlocui carnea de pui cu carne de vita sau carne de porc.



Poze

Chow mein
Chow mein - poza 2
Chow mein - poza 3
Chow mein - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

augustin7, 17/01/2019

Cu scuze, amidonul nu are ce căuta în rețeta. Chinezii nu folosesc ulei de măsline... nu sunt mediteranieni precum italienii sau grecii ;). Se folosește ulei de susan. Sper să nu interpretați greșit comentariul meu. Chiar sunt bine intentionat. Va doresc o zi bună ! :)

am gătit această rețetă (2) (0) Abuz
05/02/2023

Face fiecare pe gustul lui, nu trebuie sa fie reteta originala!

(0) (0) Abuz
ioana, 19/01/2019

Dezastru, cum sa fierbi 15minute ? facem supica ? nu se pune apa ci doar soia dark si light , ulei de alune si de susan...nici macar in poza nu arata bine...

(0) (0) Abuz
11/04/2018

NU AM GATIT ACEASTA RETETA, DAR PARE A FI TENTANTA

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Yakisoba, faimosul fel de mâncare japonez cu tăiței
Yakisoba, faimosul fel de mâncare japonez cu tăiței
20 porții
22 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tajine vegetarian
Tajine vegetarian
6 porții
2 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ceviche cu scoici la conservă
Ceviche cu scoici la conservă
2 porții
15 min
Foarte ușor
Rețetă Fruze de varză kale umplute (la cuptor)
Fruze de varză kale umplute (la cuptor)
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pui curry în lapte de cocos
Pui curry în lapte de cocos
3 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Curry cu năut
Curry cu năut
3 porții
35 min
Foarte ușor

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează