Chow mein

Felul principal
4 porții
Ușor
1 h 30 m

Iubitorii ai bucatariei chinezesti avem o reteta special pentru voi! Realizati-o acasa testand reteta Chow Mein! Un amestec de taitei chinezesti, pui, ghimbir si legume. O reteta testata si aprobata de intreaga echipa de Petitchef, explicata pas cu pas ;-)

Ingrediente

4

Preparare

Preparare1 oră
Gătire30 min
  • Chow mein - Preparare etapa 1Intr-un castron, puneti puiul taiat, catelul de usturoi, ghimbirul ras, coriandrul taiat, sosul de soia si sosul de stridii. Se amesteca bine si se pune o ora rece (minim).
  • Chow mein - Preparare etapa 2Intr-o tigaie, incalziti uleiul de masline si caliti puiul marinat.
  • Chow mein - Preparare etapa 3Cand puiul este gata, adaugati morcovii taiati in felii, varza taiata in benzi subtiri si ciupercile taiate. Tineti pe foc 5 minute.
  • Chow mein - Preparare etapa 4Se adauga 250 ml apa in tigaie si se fierbe timp de 15 minute la foc mediu. Intre timp, amestecati amidonul de porumb cu putina apa.
  • Chow mein - Preparare etapa 5Dupa 15 minute adaugati amestecul de amidon si apa, amestecati rapid si veti vedea ca sosul se ingroasa. Luati de pe foc.
  • Chow mein - Preparare etapa 6Intr-o ala puneti apa la fiert. Puneti taiteii chinezesti in ea, amestecati cu o furculita, acoperiti oala si luati-o de pe foc. Lasati deoparte timp de 4 minute, apoi scurgeti taiteii.
  • Chow mein - Preparare etapa 7Gata!

Observații

Legume: nu ezitati sa inlocuiti legumele cu cele care va plac, cum ar fi broccoli, fasole verde etc.
Carne: Puteti inlocui carnea de pui cu carne de vita sau carne de porc.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

augustin7

Cu scuze, amidonul nu are ce căuta în rețeta. Chinezii nu folosesc ulei de măsline... nu sunt mediteranieni precum italienii sau grecii ;). Se folosește ulei de susan. Sper să nu interpretați greșit comentariul meu. Chiar sunt bine intentionat. Va doresc o zi bună ! :)

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Face fiecare pe gustul lui, nu trebuie sa fie reteta originala!

abuz

ioana

Dezastru, cum sa fierbi 15minute ? facem supica ? nu se pune apa ci doar soia dark si light , ulei de alune si de susan...nici macar in poza nu arata bine...

abuz

anonymous

NU AM GATIT ACEASTA RETETA, DAR PARE A FI TENTANTA

abuz