Intai facem chiftelutele de cartofi,din aceasta cantitate va vor iesi mai mult decat 8 chiftele,dar n-o sa va para rau,pentru ca le puteti folosi ca si garnitura la altceva,sau consuma ca atare cu un sos de iaurt,tzatziki sau maioneza .
Se curata cartofii,se dau pe razatoare si se asemesteca cu oul,faina,ceapa taiata rondele si praful de usturoi. se asezoneaza cu sare,piper si putina nucsoara.
Se pun la prajit,cu o lingura,in ulei incins ca la orice chiftele.aveti grija sa le aplatizati si sa le dati o forma rotunda cam de 8 cm diametru.
Apoi lasati pe hartie absorbanta sa se scurga uleiul excedentar prajiti crevetii intr-o tigaie cu putin unt,aproximativ cate un minut pe fiecare parte pana devin rozulii.
Acoperiti o tava ce va merge la cupor,cu hartie de copt,dispuneti 8 chiftele de cartofi pe ea,apoi acoperiti-le cu rondele de rosii,apoi cu 4-5 creveti,cati va incap pe chiftea,sarati,piperati si la final acoperiti cu felii subtiri de mozzarella.
Puneti tava la cuptorul preincalzit sau la grilul cuptorului daca are,timp de 4 minute,pana ce branza se topeste.
Comentarii:
Fenomenal(*_*)