Aceste paste cu sos de ciuperci si carne de vita sunt celebre iar denumirea lor vine de la rusul Stroganoff care a preparat pentru prima data aceasta reteta! Sunt foarte usor de preparat si deliciose!
Spalam carnea apoi o feliem foarte subtire perpendicular pe fibra cam de 4 mm. Intr-un wok sau tigaie teflonata topim putin untul si apoi adaugam ciupercile feliate, ceapa tocata marunt si catelul de usturoi pisat si lasam pe foc, amestecand din cand in cand, pana cand ceapa s-a inmuiat.
Le rasturnam intr-un catron si in acelasi wok punem 3 linguri de ulei si pregatim carnea de vita pana cand se rumeneste usor. Adaugam supa de carne, dar oprim 100 ml, si lasam sa fiarba pana cand carnea devine frageda. Cei 100 ml ii amestecam cu faina apoi turnam amestecul peste carnea de vita din wok si mai lasam sa dea 2-3 clocote. Rasturnam si ciupercile peste carne, amestecam, apoi asezonam cu sare si piper dupa gust.
Tragem tigaia de pe foc si incorporam smantana treptat in sos. Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, se scurg bine de apa se spala intr-un jet de apa rece apoi se pot servi impreuna cu sosul de carne si ciuperci. Deasupra presaram putin patrunjel verde tocat fin.
700 g carne de vita? muschi fiind, la 300 g ciuperci? poate vita la cuptor, nu scrie vitel nicaieri! Supa de carne?? cine a facut-o? cate minute? de porc?;) mi se pare oribil! n-ai fost niciodata la restaurant Berlin in Bucuresti sa mananci Stroganoff??
Despre reteta: aproape bine la ingrediente. Se poate folosi orice carne frageda de vita, vitel, manzat si nu doar muschi. Supa trebuie sa fie din carne de vita. Garniturile cel mai des intalnite sunt orezul si cartofii natur. Mai greu, dar merg si pastele Redactarea prepararii lasa impresia unei "rasoleli". Nu trebuie sa ne grabim. Reteta e de pe la 1850 si "inventata" special de un bucatar francez pentru contele rus Stroganov. Putin respect! Despre comentarii: multi dintre cei care au postat habar nu au despre ce este vorba. Documentati-va fratilor inainte sa scrieti ceva! Daca cineva are rabdare si citeste toate comentariile, nu v-a pricepe ce e bine sau nu la reteta asta. Multi dintre ei nu au mancat si nici nu au pregatit vreodata "Boeuf Stroganoff".
Comentarii (28):
700 g carne de vita? muschi fiind, la 300 g ciuperci? poate vita la cuptor, nu scrie vitel nicaieri! Supa de carne?? cine a facut-o? cate minute? de porc?;) mi se pare oribil! n-ai fost niciodata la restaurant Berlin in Bucuresti sa mananci Stroganoff??
Nu au ce cauta pastele in aceasta reteta; poate doar daca vreti sa inlocuiti piinea cu paste...
Este de vis ! Problema este doar in faptul ca trebuie gatit atent si cu rigurozitate.
Super
Despre reteta: aproape bine la ingrediente. Se poate folosi orice carne frageda de vita, vitel, manzat si nu doar muschi. Supa trebuie sa fie din carne de vita. Garniturile cel mai des intalnite sunt orezul si cartofii natur. Mai greu, dar merg si pastele Redactarea prepararii lasa impresia unei "rasoleli". Nu trebuie sa ne grabim. Reteta e de pe la 1850 si "inventata" special de un bucatar francez pentru contele rus Stroganov. Putin respect!
Despre comentarii: multi dintre cei care au postat habar nu au despre ce este vorba. Documentati-va fratilor inainte sa scrieti ceva! Daca cineva are rabdare si citeste toate comentariile, nu v-a pricepe ce e bine sau nu la reteta asta. Multi dintre ei nu au mancat si nici nu au pregatit vreodata "Boeuf Stroganoff".
Reteta originala nu are paste ,ciuperci ,dar arata bine ,nu are ce sa fie rau
Am gatit aceasta reteta si este foarte buna
Beef Stroganoff este cu totul altceva
Abia astept s-o fac
Am mancat boeuf Stroganoff chiar la el acasa. Nici vorbă de paste, usturoi sau ciuperci...