Petitchef

Beef Bourguignon - Julia Child

Felul principal
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

pt cepe :

Preparare

  • Indepartam soriciul si taiem baconul in bucati lungi. Fierbem soriciul si baconul in apa, apoi il scurgem si uscam- eu am sarit peste partea asta, ca baconul meu nu a fost afumat, si citeam ca de aceea se fierb, sa se piarda din gustul afumat.
  • Preincalzim cuptorul la 230 grade C.Sotam baconul intr-o lingura de ulei de masline, 2-3 minute, pana se rumeneste. Scoatem cu o spumiera, si punem deoparte pe o farfurie. Reincalzim cratita, pana aproape fumega, si ne pregatim sa sotam carnea. Aveti grija totusi sa nu se arda cratita!
  • Uscam bucatile de carne cu prosoape de hartie, nu se vor frige bine daca sunt umede. Sotam bucatile de carne, pe rand,in uleiul si grasimea fierbinte lasata de bacon. Punem carnea deoparte, langa bacon.
  • Presaram apoi faina, si intoarcem carnea pe toate partile, ca sa fie bine acoperita.Introducem cratita la cuptor, neacoperita, 4 minute. O scoatem, amestecam si reintroducem tot pentru 4 minute.
  • Reducem temperatura cuptorului la 160 grade.Turnam vin si supa peste carne, astfel incat aceasta sa fie abia putin acoperita. Adaugam pasta de tomate, usturoiul, dafinul si cimbrul.
  • Reducem temperatura cuptorului la 160 grade.Turnam vin si supa peste carne, astfel incat aceasta sa fie abia putin acoperita. Adaugam pasta de tomate, usturoiul, dafinul si cimbrul.Aducem la punctul de fierbere, pe plita, apoi introducem la cuptor, pe gratarul de jos. Reglam temperatura astfel incat carnea sa fiarba incet, 3-4 ore, cratita fiind acoperita setat pe 160 grade. Carnea e gata cand furculita intra usor in ea.
  • Cat timp fierbe carnea, pregatim ceapa si ciupercile.Topim untul si ulei intr-o tigaie, si cand se formeaza bule, adaugam cepele si calim la foc moderat, 5-10 minute. Intoarcem cepele, ca sa se rumeneasca pe toate partile. Nu trebuie sa ne asteptam sa le rumenim uniform.

Observații:

Punem tigaia pe foc mare, topim untul si uleiul, cand sunt fierbinti, adaugam ciupercile,sotam 5-10 minute, miscand tigaia. Cand ciupercile sunt usor rumenite, si sucurile formate au scazut, luam de pe foc. Punem ciupercile si cepele deoparte, pana cand vom avea nevoie de ele.



Poze

Beef Bourguignon - Julia Child
Beef Bourguignon - Julia Child - poza 2
Beef Bourguignon - Julia Child - poza 3
Beef Bourguignon - Julia Child - poza 4
Beef Bourguignon - Julia Child - poza 5
Beef Bourguignon - Julia Child - poza 6
Beef Bourguignon - Julia Child - poza 7
Beef Bourguignon - Julia Child - poza 8
Beef Bourguignon - Julia Child - poza 9
Beef Bourguignon - Julia Child - poza 10
Beef Bourguignon - Julia Child - poza 11
Beef Bourguignon - Julia Child - poza 12
Beef Bourguignon - Julia Child - poza 13
Beef Bourguignon - Julia Child - poza 14
Beef Bourguignon - Julia Child - poza 15
Beef Bourguignon - Julia Child - poza 16
Beef Bourguignon - Julia Child - poza 17
Beef Bourguignon - Julia Child - poza 18
Beef Bourguignon - Julia Child - poza 19

Întrebări:




Comentarii:

17/03/2013

Abia ast sa incer reteta se aseamana cu o reteta greceasca care se numeste Stufat numai ca la cea greceasca se adauga cateva mirodeni in plus si e mult mai grea

(0) (0) Abuz
22/01/2013

O desfatare pentru papile.....

(0) (0) Abuz
17/08/2012

DELICIOS

(0) (0) Abuz
15/08/2012

Sunt convins dupa reteta ca este o mancare senzationala dar e cam laborioasa si iti trebuie timp sa o faci.dar merita...

(0) (0) Abuz
14/05/2012

Deci filmul e... GENIAL!
L-am vazut si revazut de vreo 5 oripanaacum,si l-as urmari incontinuu! reteta asta ma tenta, dar acum sunt sigura ca o voi pregati!
O singura intrebare am: cum de ai facut rost de carte? Ar fi un vis implinit sa o gasesc si eu. Mersi! si .....Bon appetit! ;)

(0) (0) Abuz
02/01/2012

C est bonne

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca
Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca
6 porții
4 h 20 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Cartofi copți și acoperiți cu bacon afumat
Cartofi copți și acoperiți cu bacon afumat
2 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tajine cu vită și legume
Tajine cu vită și legume
5 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Clapon cu castane
Clapon cu castane
12 porții
2 h 35 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Supa de tortellini
Supa de tortellini
3 porții
25 min
Foarte ușor
3.1 / 5
Rețetă Linte spaniola
Linte spaniola
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează