Indepartam soriciul si taiem baconul in bucati lungi. Fierbem soriciul si baconul in apa, apoi il scurgem si uscam- eu am sarit peste partea asta, ca baconul meu nu a fost afumat, si citeam ca de aceea se fierb, sa se piarda din gustul afumat.
Preincalzim cuptorul la 230 grade C.Sotam baconul intr-o lingura de ulei de masline, 2-3 minute, pana se rumeneste. Scoatem cu o spumiera, si punem deoparte pe o farfurie. Reincalzim cratita, pana aproape fumega, si ne pregatim sa sotam carnea. Aveti grija totusi sa nu se arda cratita!
Uscam bucatile de carne cu prosoape de hartie, nu se vor frige bine daca sunt umede. Sotam bucatile de carne, pe rand,in uleiul si grasimea fierbinte lasata de bacon. Punem carnea deoparte, langa bacon.
Presaram apoi faina, si intoarcem carnea pe toate partile, ca sa fie bine acoperita.Introducem cratita la cuptor, neacoperita, 4 minute. O scoatem, amestecam si reintroducem tot pentru 4 minute.
Reducem temperatura cuptorului la 160 grade.Turnam vin si supa peste carne, astfel incat aceasta sa fie abia putin acoperita. Adaugam pasta de tomate, usturoiul, dafinul si cimbrul.
Reducem temperatura cuptorului la 160 grade.Turnam vin si supa peste carne, astfel incat aceasta sa fie abia putin acoperita. Adaugam pasta de tomate, usturoiul, dafinul si cimbrul.Aducem la punctul de fierbere, pe plita, apoi introducem la cuptor, pe gratarul de jos. Reglam temperatura astfel incat carnea sa fiarba incet, 3-4 ore, cratita fiind acoperita setat pe 160 grade. Carnea e gata cand furculita intra usor in ea.
Cat timp fierbe carnea, pregatim ceapa si ciupercile.Topim untul si ulei intr-o tigaie, si cand se formeaza bule, adaugam cepele si calim la foc moderat, 5-10 minute. Intoarcem cepele, ca sa se rumeneasca pe toate partile. Nu trebuie sa ne asteptam sa le rumenim uniform.
Punem tigaia pe foc mare, topim untul si uleiul, cand sunt fierbinti, adaugam ciupercile,sotam 5-10 minute, miscand tigaia. Cand ciupercile sunt usor rumenite, si sucurile formate au scazut, luam de pe foc. Punem ciupercile si cepele deoparte, pana cand vom avea nevoie de ele.
Abia ast sa incer reteta se aseamana cu o reteta greceasca care se numeste Stufat numai ca la cea greceasca se adauga cateva mirodeni in plus si e mult mai grea
Deci filmul e... GENIAL! L-am vazut si revazut de vreo 5 oripanaacum,si l-as urmari incontinuu! reteta asta ma tenta, dar acum sunt sigura ca o voi pregati! O singura intrebare am: cum de ai facut rost de carte? Ar fi un vis implinit sa o gasesc si eu. Mersi! si .....Bon appetit! ;)
Comentarii:
Abia ast sa incer reteta se aseamana cu o reteta greceasca care se numeste Stufat numai ca la cea greceasca se adauga cateva mirodeni in plus si e mult mai grea
O desfatare pentru papile.....
DELICIOS
Sunt convins dupa reteta ca este o mancare senzationala dar e cam laborioasa si iti trebuie timp sa o faci.dar merita...
Deci filmul e... GENIAL!
L-am vazut si revazut de vreo 5 oripanaacum,si l-as urmari incontinuu! reteta asta ma tenta, dar acum sunt sigura ca o voi pregati!
O singura intrebare am: cum de ai facut rost de carte? Ar fi un vis implinit sa o gasesc si eu. Mersi! si .....Bon appetit! ;)
C est bonne