A spalat bine aripioarele, le-am indepartat varful si le-a taiat in jumatati, ca sa fie asa bite-size, mai usor de mancat. Le-a presarat cu sare de mare grunjoasa si piper proaspat macinat si le-a lasat sa stea.
A strivit cateii de usturoi cu latul cutitului , i-a curatat si i-a tocat. A stors lamaia si limeul, am scos din dulap celelalte ingredinte si a aprins plinta.
A pus in tigaie uleiul de masline si am adaugat aripioarele. Le-a lasat 2-3 minute pe fiecare parte sa prinda culoare apoi am adaugat usturoiul, cimbrul si otetul si a asteptat un pic sa scada la jumatate.
A turnat apoi zeama de lamaie si mierea, a amestecat un pic, a dat focul mai mic si a lasat sa bolboroseasca sub capac vreo 5 minute. A luat capacul, a dat focul la maxim si le-a mai lasat pana sosul a devenit gros si lipicios iar aripioarele s-au rumenit usor.
Le-a mancat simple, cu salata verde, si abia am reusit sa mi le dezlipesc de mana si sa ii opresc si Dianei cateva. Pentru ceva atat de ieftin , gustul e grozav.
Comentarii:
Nemaikpomenit de bune