Ardeii se spala si se curata de cotorul cu seminte. Din cotor se indeparteaza semintele si se opreste pentru capac. Separat pregatim legumele, ceapa si ardeiul se toaca fasiute, morcovul se rade.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins, inabusim legumele, se adauga orezul, adaugam pulpa de la rosii si se lasa pe foc pana capata o consistenta buna de umplut ardeii. La final adaugam sare, piper dupa gust.
Se umplu ardeii si ii asezam intr-o cratita mai inalta. Se adauga apa calda, si cateva rondele de rosii. Se adauga dupa gust o lingurita de vegeta si se lasa ardeii la fiert la foc mic.
Spre final dizolvam o lingura de faina in apa si adaugam in sos. Sunt gata cand zeama a scazut si ardeii au fiert. Se adauga verdeata tocata marunt.
E o mancare foarte buna...daca stii sa o faci.Nu te supara pe mine,dar cel din poza arata de parca-ar mai fi fost mancat o data...Eu n-as manca desi eu fac foarte des acest fel si-mi place.Nu trebuie fiert orezul dupa ce l-ai calit impreuna cu legumele.Umplii ardeii cu cate doua lingurite de orez,fara sa-i indesi.Se pune deasupra capacel de rosie,se aseaza ardeii in cratita,se pune peste ei putin ulei,se acopera si se inabusesc 3-4 minute,dupa care se puneputina apa calda peste ei(fara sa-i acoperi sau sa plutrasca in apa,ca le iese umplutura!) se firb pana se leaga orezul(nu trebuie firti mult) si apoi se pun rosiile date pe razatoare si restul...Inca o data,te rog sa nu te superi pe mine!
Comentarii:
Fel bun pt post !eu adaug si un pic de zahar in sos si la urma marar verde in loc de patrunjel !
Fb
10+
Imi plac ardii de post!!
E o mancare foarte buna...daca stii sa o faci.Nu te supara pe mine,dar cel din poza arata de parca-ar mai fi fost mancat o data...Eu n-as manca desi eu fac foarte des acest fel si-mi place.Nu trebuie fiert orezul dupa ce l-ai calit impreuna cu legumele.Umplii ardeii cu cate doua lingurite de orez,fara sa-i indesi.Se pune deasupra capacel de rosie,se aseaza ardeii in cratita,se pune peste ei putin ulei,se acopera si se inabusesc 3-4 minute,dupa care se puneputina apa calda peste ei(fara sa-i acoperi sau sa plutrasca in apa,ca le iese umplutura!) se firb pana se leaga orezul(nu trebuie firti mult) si apoi se pun rosiile date pe razatoare si restul...Inca o data,te rog sa nu te superi pe mine!