Victoria sponge
Denumirea acestei prajituri a fost data dupa Regina Victoria a Marii Britanii care se spune ca prefera o felie din acest pandispan cu ceaiul de dupa-amiaza. Un Victoria Sponge traditional contine gem de zmeura si frisca(dar exista diferite variante adaptate), fara alte decoratiuni in afara de un praf de zahar pudra...englezii mai numesc aceasta prajitura Victoria Sandwich.
Ingrediente
Preparare
Intr-un castron mai mare spargeti ouale apoi adaugati faina amestecata cu praful de copt, untul/margarina si zaharul tos. Mixati pana ce obtineti o compozitie omogena insa aveti grija sa nu mixati prea mult, opriti-va imediat ce toate ingredientele s-au omogenizat.
Luati doua forme de prajitura cu baza detasabila (20 cm) taiati doua cercuri de hartie de copt si acoperiti baza formei. Impartiti aluatul de prajitura in doua parti egale si turnati in formele de prajitura.
Coaceti in cuptorul incins la 180C/350F/Gaz 4 pentru 25 de minute sau pana ce trece testul scobitorii. Cuptorul meu este cam temperamental asa ca a trebuit sa le coc mai mult de 25 de minute. Cand sunt gata scoateti formele din cuptor si lasati deoparte cam 10 minute sa se racoreasca apoi scoateti blaturile pe un gratar si puneti deoparte pana ce s-au racit complet. Indepartati hartia de copt.
Cand blaturile s-au racit asezati unul din blaturi pe o farfurie cu partea unde am avut hartia de copt in sus apoi adaugati gemul de zmeura.
Intindeti frisca peste gemul de zmeura.
Asezati cel de-al doilea blat deasupra si presarati cu zahar pudra.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
anonymous
Super gustoasa
aangelanest
Foarte buna si foarte usor de facut si cu alte gemuri! Si reuseste oricum!
anonymous
Simpla si gostoasa

Mihaela IGNATESCU
Retete englezesti, foarte simple.Parca torturile si prajiturile noastre sunt mult mai bune si aspectoase!
Gina53
Neaparat o voi face .Sigur este delicioasa.
anonymous
Nepretentioasa, usor de facut, si destul de usoara ca produs fara multe calorii
merceleo
Asta da reteta, mai vrem!
anonymous
Este minunata
anonymous
Pare usor de facut , multumim, azi voi incerca si eu.
anonymous
Am s-o fac si eu, cred ca este f. buna.
Punctează această reţetă