Victoria sponge

Desert
Ușor
1 h 5 m

Denumirea acestei prajituri a fost data dupa Regina Victoria a Marii Britanii care se spune ca prefera o felie din acest pandispan cu ceaiul de dupa-amiaza. Un Victoria Sponge traditional contine gem de zmeura si frisca(dar exista diferite variante adaptate), fara alte decoratiuni in afara de un praf de zahar pudra...englezii mai numesc aceasta prajitura Victoria Sandwich.

Ingrediente

8

Preparare

Preparare40 min
Gătire25 min
  • Victoria Sponge - Preparare etapa 1Intr-un castron mai mare spargeti ouale apoi adaugati faina amestecata cu praful de copt, untul/margarina si zaharul tos. Mixati pana ce obtineti o compozitie omogena insa aveti grija sa nu mixati prea mult, opriti-va imediat ce toate ingredientele s-au omogenizat.
  • Victoria Sponge - Preparare etapa 2Luati doua forme de prajitura cu baza detasabila (20 cm) taiati doua cercuri de hartie de copt si acoperiti baza formei. Impartiti aluatul de prajitura in doua parti egale si turnati in formele de prajitura.
  • Victoria Sponge - Preparare etapa 3Coaceti in cuptorul incins la 180C/350F/Gaz 4 pentru 25 de minute sau pana ce trece testul scobitorii. Cuptorul meu este cam temperamental asa ca a trebuit sa le coc mai mult de 25 de minute. Cand sunt gata scoateti formele din cuptor si lasati deoparte cam 10 minute sa se racoreasca apoi scoateti blaturile pe un gratar si puneti deoparte pana ce s-au racit complet. Indepartati hartia de copt.
  • Victoria Sponge - Preparare etapa 4Cand blaturile s-au racit asezati unul din blaturi pe o farfurie cu partea unde am avut hartia de copt in sus apoi adaugati gemul de zmeura.
  • Victoria Sponge - Preparare etapa 5Intindeti frisca peste gemul de zmeura.
  • Victoria Sponge - Preparare etapa 6Asezati cel de-al doilea blat deasupra si presarati cu zahar pudra.

Punctează această reţetă

CookWithAnaCookWithAna

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

Super gustoasa

am gătit această rețetă
abuz

aangelanest

Foarte buna si foarte usor de facut si cu alte gemuri! Si reuseste oricum!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Simpla si gostoasa

abuz
Mihaela IGNATESCU

Mihaela IGNATESCU

Retete englezesti, foarte simple.Parca torturile si prajiturile noastre sunt mult mai bune si aspectoase!

abuz

Gina53

Neaparat o voi face .Sigur este delicioasa.

abuz

anonymous

Nepretentioasa, usor de facut, si destul de usoara ca produs fara multe calorii

abuz

merceleo

Asta da reteta, mai vrem!

abuz

anonymous

Este minunata

abuz

anonymous

Pare usor de facut , multumim, azi voi incerca si eu.

abuz

anonymous

Am s-o fac si eu, cred ca este f. buna.

abuz
  • pagina 1 / 2