Tortul de catifea roșie este un desert de patiserie tipic american. Blatul de culoarea roșu intens și consistența sa moale reprezintă perfect numele pe care îl poartă. Acest deliciu din Statele Unite ar trebui încercat cel puțin o dată în viață și aici vă oferim rețeta explicată pas cu pas pentru a pregăti o versiune de Halloween. Aveți răbdare pentru că procesul este destul de laborios.
Mai întâi pregătim laptele bătut: amestecăm laptele și sucul de lămâie într-un bol, apoi lăsăm amestecul să se odihnească 10 minute
Între timp punem uleiul, zahărul și ouăle în vasul mixerului. Apoi batem la viteza 3 până amestecul se albește.
Într-un castron separat, cernem împreună făina și cacao. Reducem viteza mixerului la 2 și adăugăm treptat amestecul de făină + cacao și lapte bătut. (Încercați să alternați laptele bătut cu amestecul uscat, cernut).
Amestecați oțetul cu bicarbonatul de sodiu într-un castron mic, apoi adăugați-l în compoziție. La final, adăugați aroma de vanilie și colorant alimentar.
Turnați amestecul în formele de 16 cm, unse cu unt și coaceți 25-30 de minute la 180°. Dacă aveți doar o matriță de această dimensiune, va trebui să faceți trei loturi separate.
Lăsați să se răcească puțin apoi întoarcem blaturile pe un grătar și așteptați să se răcească complet. În acest moment, înfășurați-le separat, în folie alimentară și puneți-le la frigider peste noapte.
Haideți să pregatim crema. Puneți untul moale în vasul mixerului, apoi adaugați zahărul pudră, cernut și începeți să amestecați. Cand volumul preparatului s-a dublat (si culoarea este deschisă), adăugați crema de brânză Philadelphia și continuați să bateți încă 5 minute. Când crema este gata se pastrează la frigider
Scoateți blatul din frigider și tăiați-l cu lira la dimensiuni egale (dacă nu aveți liră puteți folosi un cuțit) asigurându-vă că obțineți aceeași înălțime.
Așezați puțină cremă în mijlocul plăcii de carton pentru tort, apoi puneți-o pe placa rotativă. Așezați apoi primul blat pe ea
Așezați câteva linguri de cremă de unt pe suprafața primului blat și întindeți-o bine folosind o spatulă. Apoi adăugați al doilea blat și repetați aceeași operațiune ca înainte.
În acest moment luați ultimul blat rămas și puneți-l, invers (baza sa fie deasupra), peste celelalte două. Puneți întotdeauna câteva linguri de cremă de unt, apoi nivelați până când tortul este vizibil neted. Lăsați să se odihnească 30 de minute la frigider.
Luați tortul de la frigider și terminați să acoperiți cu toată crema de unt rămasă. Ajutați-vă mereu de o spatulă până obțineți o suprafață netedă (ca în fotografie)
Să decorăm de Halloween: Turnați coulisul de zmeură pe toată suprafață și lăsați să picure pe părțile laterale. La final, înfigeți un cuțit mare în mijloc.
Cât timp se păstrează tortul de catifea roșie? Maxim 3 zile la frigider într-un recipient ermetic sau sub clopot de tort
Pot cumpăra laptele bătut gata preparat? Da. Noi v-am arătat cum puteți să îl pregătiți și acasă.
Cât timp ar trebui să se odihnească blatul de catifea roșie de Halloween? Vă recomandăm o noapte întreagă de odihnă. Dacă nu aveți la dispoziție mult timp, luați în considerare ca timpul minim de odihna este de 3 ore.
Pot decora tortul de catifea roșie și în alte moduri? Bineînțeles. În această rețetă am realizat un decor pentru Halloween, dar puteți alege cum să decorați în funcție momentul aniversat. Pe site este disponibilă și varianta romantică, pentru Valentine Day.