Iubitori ai tartei de lamaie cu cu bezea, am vrut sa aducem o nota de originalitate astazi. O prezentare in verrines, ce credeti? Mult mai usor de facut decat formatul „tarta”, aceste portii individuale, mici vor incanta oaspetii la ora desertului.
Va explicam toti pasii de mai jos ↓
Crema - lemon curd : Intr-o craticioara se amesteca ouale, zaharul si amidonul de porumb. Se adauga sucul de 1 lamaie si coaja si se amesteca bine.
Se ingroasa totul la foc mediu. Se ia de pe foc si se adauga untul, taiat in bucati. Se amesteca bine, apoi se incorporeaza la final sucul de la o lamaie. Se transfera intr-o punga de patiserie si se lasaa la frigider timp de 2 ore.
Meringue italiana : Bateti albusurile la viteza mica in timp ce pregatiti siropul.
Incalziti zaharul si apa intr-o cratita pana la temperatura de 116 ° C. In acest moment, bateti albusul la viteza mare. Cand siropul atinge 118° C, turnati usor sub forma de fir, in timp ce bateti albusul.
Contiuati sa bateti alburile cu siropul pana cand bolul se raceste.
Zdrobiti biscuitii si puneti firimiturile in fundul verrinelor.
Puneti crema aflata in punga de patiserie, in verrine.
Cu ajutorul unui posh puneti deasupra si bezeaua italiana. Alegeti la posh o duza canelata.
In cele din urma ardeti bezeaua, folosind o torta de bucatarie.