Ouale intregi ,zaharul si zaharul vanilat se bat pe aburi pana se ingroasa,se ia crema de pe foc si se mai bate din cand in cand pana se raceste. Margarina Rama lasata la temperatura camerei ,se mixeaza bine si apoi se amesteca cu crema de oua .
Se imparte crema in doua parti ,intr-una se pune cacao, in cealalta se mai adauga esenta de vanilie dupa gust.
Blaturile se stropesc cu sirop facut din zahar apa si vanilie,se intinde crema maro peste blatul alb, se taie fasii de cate 6-7 cm si se presara bucatele de ciocolata. Crema alba se intinde peste blatul maro ,se taie la fel fasii de 6-7 cm si se presara fructe.
Se ia o fasie dintr-un blat si se ruleaza ,se pune in mijlocul platoului in care vine asezat tortul, apoi se pun in jurul lui si celelalte felii alternad alb -maro. Se inveleste in folie si se lasa la rece 2 ore.
Se orneaza dupa preferinta cu frisca si fructe. si o feliuta pentru voi ,mie mi-a placut atat aspectul cat si gustul.
Acest tort nu asa se aseaza pe farfuria pe care-l prezentam . Se coace intr-o tava draptunghiulara , blatul se taie pe orizontala si apoi se imparte in doua , vor rezulta patru foi . Din fiecare vom face o rulada pe care o vom pune una langa alta , platoul trebuie sa fie rotund . In mijlojloc va ramane un loc gol rotund pe care-l vom umple cu crema . Il vom umple cu ce crema dorim . Il ornam dupa preferinta ! E un tort minunat si foarte satios . E minunat !
Comentarii:
Acest tort nu asa se aseaza pe farfuria pe care-l prezentam . Se coace intr-o tava draptunghiulara , blatul se taie pe orizontala si apoi se imparte in doua , vor rezulta patru foi . Din fiecare vom face o rulada pe care o vom pune una langa alta , platoul trebuie sa fie rotund . In mijlojloc va ramane un loc gol rotund pe care-l vom umple cu crema . Il vom umple cu ce crema dorim . Il ornam dupa preferinta ! E un tort minunat si foarte satios . E minunat !
Reteta e incompleta
E scris cu picioarele? Unde e făină? Cât se coc si la ce temperatura? Vai de cine a scris reteta. Parca e in bătaie de joc.
Eu as pregati o crema mai ...delicioasa cu ciocolata amaruie ...poate ganaj oricum este o reteta grozava ,o idee f. buna bv. georgeta puscoci