Tort fulg de nea

Desert
Foarte ușor
45 min

Ingrediente

4

Blat:

Crema:

Sirop:

Preparare

Preparare30 min
Gătire15 min
  • Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma, apoi se toarna zaharul putin cate putin si se bat pana iese o spuma tare.
  • Se adauga faina in ploaie si se amesteca cu o lingura de lemn de jos in sus(nu in cerc).Separat, galbenusurile se amesteca cu 2 linguri de ulei si 2 linguri de apa si se toarna peste compozitia rezultata mai sus.
  • Se unge o oala rotunda, se adauga pergament pe fundul oalei, se adauga compozitia si se baga la cuptor la foc mic. Dupa ce se scoate din cuptor se imparte in 2 straturi.
  • Se amesteca in ceaun zaharul cu faina.Treptat, se adauga laptele pentru a nu se face cocoloase.Se pune pe foc, amestecand continuu pana se ingroasa.
  • Se lasa sa se raceasca si se adauga margarina, esenta de vanilie, coaja si zeama de lamaie.
  • Se asambleaza tortul:O foaie insiropata.Crema.Cealalta foaie insiropata.Crema.Cocos pentru decor

Punctează această reţetă

Gargarita GospodinaGargarita Gospodina

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: