Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma, apoi se toarna zaharul putin cate putin si se bat pana iese o spuma tare.
Se adauga faina in ploaie si se amesteca cu o lingura de lemn de jos in sus(nu in cerc).Separat, galbenusurile se amesteca cu 2 linguri de ulei si 2 linguri de apa si se toarna peste compozitia rezultata mai sus.
Se unge o oala rotunda, se adauga pergament pe fundul oalei, se adauga compozitia si se baga la cuptor la foc mic. Dupa ce se scoate din cuptor se imparte in 2 straturi.
Se amesteca in ceaun zaharul cu faina.Treptat, se adauga laptele pentru a nu se face cocoloase.Se pune pe foc, amestecand continuu pana se ingroasa.
Se lasa sa se raceasca si se adauga margarina, esenta de vanilie, coaja si zeama de lamaie.
Se asambleaza tortul:O foaie insiropata.Crema.Cealalta foaie insiropata.Crema.Cocos pentru decor