Tort fara oua cu nectarine (de post)

zahar, nectarine, faina cocos
Ingrediente
6
Blat:
Crema:
Preparare
Preparare30 min
Gătire1 oră
- Blatul:
Intr-un castron amestecati cu telul zaharul, uleiul si apa. Adaugati apoi putin cate putin faina, amidonul de cartofi, drojdia si coaja de lamaie. Turnati aluatul intr-o tava rotunda de copt in care in prealabil ati pus hartie de copt. Se da in cuptorul incins la 180 grade aproximativ o jumatate de ora. Se lasa apoi sa se raceasca complet. - Crema de cocos:
Incalziti pe foc laptele in care adaugati batonul de vanilie (cititi cu atentie pe plic cum se utilizeaza acest baton) si faina de cocos, apoi strecurati pentru a elimina vanilia. - Intr-un castron amestecati amidonul de cartofi cu zaharul. Adaugati putin cate putin din laptele preparat anterior. Puneti apoi crema la foc mic pe aragaz si amestecati continuu 5-10 minute pana cand aceasta se ingroasa. Lasati-o sa se raceasca complet.
- Taiati nectarinele pe jumatate, scoateti-le samburele, apoi taiati jumatatile in felii de 1/2 cm.
- Taiati pe jumatate blatul, adaugati crema, deasupra puneti jumatate din nectarinele taiate, adaugati cealalta jumatate de blat, pudrati cu zahar pudra, apoi decorati cu nectarinele ramase. Se da la frigider.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Livia,
30/07/2022
Crema cu faina de cocos este un dezastru! Poate autorul se referea, de fapt, la nuca de cocos macinata, sau poate a gresit cantitatile, dar va recomand sa nu va pierdeti timpul cu aceasta reteta!
am gătit această rețetă
23/12/2015
Sunt unele babe care se prefac ca tin post, in realitate ele tin diete ca sa mai dea jos din slanina depusa peste an si astfel sa li se mai usuce putin pasarica!
26/09/2014
Iara retete de post?Am mai incercat cateva de acest gen, dar...pana acum nu am gasit ceva mai deosebit!Voi manca fructele proaspete si... GATA!