Petitchef

Tort Dobos

Desert
6 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Inceput cu prepararea foilor de blat separat albusurile de galbenusuri. Batut galbenusurile cu zaharul si vanilia pana s-au albit. Batut albusurile cu sarea spuma tare, apoi incorporat treptat in compozitia de galbenusuri, amestecand incet cu o lingura, de jos in sus, pentru a nu scoate aerul din ele.Adaugat treptat faina, amestecand incet, la fel ca la albusuri.
  • Pentru copt folosit doar fundul unei tavi de tort cu pereti detasabili, cu diametrul de 26 cm. Pus hartie de copt pe fundul tavii, am pensulat cu ulei hartia, apoi pus 3-4 linguri de compozitie pe care intins-o in strat subtire, cat mai uniform.
  • Copt pe rand 6 foi, in cuptorul preincins la 180 grade Celsius, cu ventilatie, timp de 5 minute fiecare. ( in functie de cuptor, timpul poate sa difere putin. Folie sunt foarte moi si se lipesc usor, asa ca e recomandat sa fie manevrate cu grija. Ca sa fiu sigura ca nu se lipesc, pus fiecare foaie pe folie de aluminiu, presarata cu putin amidon ( chiar si asa, una tot s-a lipit )lasat folie deoparte si trecut la prepararea cremei.
  • Batut ouale cu zaharul foarte bine, pana cand s-au albit si si-au dublat volumul, apoi pus in bain marie si amestecat pana cand crema s-a ingrosat putin ( 8-9 minute), apoi adaugat ciocolata rupta cubulete si amestecat incet pana cand a fost bine incorporata si crema a devenit destul de grosuta si lipicioasa.
  • Pus vasul la racit , iar intre timp frecat spuma untul, pe care lasat in prealabil sa se inmoaie la temperatura camerei. Cand crema a fost complet rece, incorporat treptat cate o lingura de unt ( in mod normal se incorporeaza crema in unt, dar vasul in care era crema mea fiind mai mare, procedat invers) amestecand bine dupa fiecare lingura pana la omogenizare.
  • Pus crema in frigider. Inainte sa incep prepararea caramelului, am luat unul dintre blaturi, asezat pe folie de aluminiu unsa cu unt ( va recomand sa folositi hartie de copt ) si taiat in felii, asa cum urma sa fie taiat pentru servire .
  • Pus la foc mic, intr-o tigaie de teflon, zaharul, apa si zeama de lamaie. Nu este recomandat sa modificati cantitatile, cu o cantitate mai mica de lichid poate sa rezulte un caramel prea tare, care nu poate fi mancat, iar cu o cantitate mai mare poate sa rezulte un caramel curgator. Amestecat tot timpul pana cand zaharul s-a topit si amestecul s-a colorat auriu.Lasat deoparte sa se limpezeasca, apoi turnat peste blatul taiat. Taiat cu un cutit cu lama incalzita, pe care trecut prin ulei pentru a nu se lipi.

    Totul fiind pregatit trecut la ansamblarea tortului uns prima foaie cu un strat subtire de crema ( stratul nu trebuie sa fie mai gros decat foaia, altfel riscati sa nu va ajunga pentru tot tortul), apoi adaugat alta foaie si din nou crema, continuand pana la ultima foaie.Imbracat apoi tortul intr-un strat subtire de crema, iar deasupra pus bucatile de blat acoperite cu caramel.


Poze

Tort Dobos
Tort Dobos - poza 2
Tort Dobos - poza 3
Tort Dobos - poza 4
Tort Dobos - poza 5
Tort Dobos - poza 6
Tort Dobos - poza 7
Tort Dobos - poza 8
Tort Dobos - poza 9
Tort Dobos - poza 10
Tort Dobos - poza 11
Tort Dobos - poza 12
Tort Dobos - poza 13
Tort Dobos - poza 14
Tort Dobos - poza 15
Tort Dobos - poza 16
Tort Dobos - poza 17
Tort Dobos - poza 18

Întrebări:

Nu sunt specificate cantitatile pentru caramel

Răspuns:

Aveți dreptate! Cine a copiat rețeta de pe blogul meu a omis sa copieze și cantitățile menționate de dumneavoastră, respectiv 800 ml smântâna lichida, 80 g zahăr și zeama de la o felie de lămâie. O precizare, rețeta este o improvizație, ex: am folosit țuica neavând alt alcool mai potrivit disponibil.




Comentarii (20):

Anna, 05/11/2018

Este o reteta buna si-mi aminteste de cei dragi mie.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/12/2013

Buna,buna

(0) (0) Abuz
07/11/2013

Arata extraordinar

(0) (0) Abuz
23/10/2013

DELICIOS

(0) (0) Abuz
23/10/2013

Arata super!!!!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
07/10/2013

Comentariul tău:un10

(0) (0) Abuz
06/08/2013

F bun tortul

(0) (0) Abuz
elvira_p2013
elvira_p2013, 17/05/2013

L-am facut si eu chear acum o ora,arata super bine de gustat inca nu l-am gustat dar, va urma maine,va doresc o seara frumoasa tuturor

(0) (0) Abuz
02/05/2013

Arata delicios

(0) (0) Abuz
30/03/2013

Mie mu mi-a iesit chiar asa aspectuasa dar superdelicioasa!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort de halloween cu glazură diabolică
Tort de halloween cu glazură diabolică
8 porții
2 ore
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
8 porții
2 h 40 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort cifra
Tort cifra
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tort simplu de ciocolată
Tort simplu de ciocolată
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează