Tort la metru
Ingrediente
6
Pentru blat:
Pentru crema:
Pentru glazura:
Preparare
Preparare50 min
Gătire20 min
- Se bat spuma cu zaharul pana compozitia devine lucioasa si nu curge de pe lingura. Se freaca galbenusurile cu uleiul si se adauga.
- Se amesteca apoi cu faina si praful de copt si se imparte aluatul in doua,la una din parti adaugandu-se cacao.
- Se toarna compozitia in tavile unse cu margarina si se coace la foc potrivit aproximativ 40 minute.
- Se lasa sa se raceasca apoi se taie cele doua checuri felii. Se freaca margarina cu zaharul vanilat.
- Se prepara budinca conform indicatiilor de pe plic se adauga o lingurita de colorant si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se amesteca cu margarina.
- Se lipesc feliile de chec intre ele cu crema,alternand una alba cu una neagra ,pana reconstituim checul.eu le-am pus pe un ceolofan si dupa ce am terminat operatiunea am infasurat toruletul in el si am dat jumatate de ora la frigider.
Pentru crema :
Fiindca mi-a ramas ceva crema nu m-am indurat sa o risipesc si am pus-o deasupra. - Pentru glazura :
Am preparat apoi glazura neagra:am topit ciocolata neagra impreuna cu doua linguri de margarina intr-o craticioara la bain marie si am turnat-o deasupra.
Apoi am preparatsi glazura de ciocolata alba,dar am adaugat o lingurita de colorant rosu si am facut-o roz.cu ajutorul unei lingurite am facut niste dungulite ca sa-i schimb putin aspectul.
Am lasat-o peste noapte la frigider. Se taie apoi pe diagonala,ca sa apara dungile verticale.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Foarte buna
anonymous
Super buna
Punctează această reţetă