Pus cele 2 plicuri de gelatina la inmuiat in 50 ml apa rece. lasat pret de 5 minute dupa care incalzit usor pana s-a dizolvat(atentie sa nu fiarba!!! ).O forma de tort detasabila cu diametrul de 24 cm imbracat pe margini cu jumatati de piscot ,iar pe fundul acestuia pus cateva rondele de ananas .
Iaurturile golit intr-un vas adaugat 5 linguri zahar pudra si gelatina dizolvata. Amestecam si turnam compozitia in forma peste feliile de ananas.Deasupra ornam cu alte felii de ananas si ne apucam sa pregatim stratul de gelatina cu care vom acoperi tortuletul.
Punem 1 plic de tort gelle alb si 1/4 de plic tort gelle rosu impreuna cu 4 linguri zahar si 250 ml apa rece intr-un vas si il punem la fiert. Fierbem circa 1 minut dupa care racim putin gelatina rezultata si o turnam deasupra tortuletului.
Lasam cateva ore la rece sa se inchege bine compozitia dupa care putem servi . Este un dulce rapid si racoritor mai ales in zilele toride de vara putand alege combinatiile preferate de iaurt si fructe dupa gustul fiecaruia.
Comentarii:
Arata bn
Pentru stratul final se fierbe gelatina(sau doar se incalzeste)? Dupa fierbere sa mai incheaga?
Delicios fff bine explicat prepararea