Tort cu mousse de iaurt si ananas
Un tort delicios si racoros
Ingrediente
8
Ingrediente (pentru un tort micut, adica tava de 21 cm):
Blat:
Mousse de iaurt:
Preparare
Preparare2 ore
Gătire1 min
- Mod de preparare:
Blat:
albusurile se separa de galbenusuri
albusurile se bat spuma ca de bezea cu zaharul
galbenusurile se amesteca bine cu uleiul si se adauga peste spuma de albusuri
se amesteca bine si se adauga faina
se incorporeaza bine si faina in amestec si compozitia rezultata se toarna intr o tava rotunda (cu pereti detasabili) tapetata cu hartie de copt si se da in cuptorul in prealabil incalzit. Eu am lasat o la cuptor circa 15 min la 175 de grade
cand este gata se scoate din cuptor, se scoate din tava, se dezlipeste hartia de copt de pe el si se lasa la racit - Mousse de iaurt:
rondelele de ananas se scot din compot, si se pun pe un prosop de hartie pentru a absorbi sucul din ele
frisca se mixeaza foarte bine pana se ingroasa
iaurtul (se opresc 3 linguri din iaurt pentru a se amesteca cu gelatina) se amesteca foarte bine cu cele 5 linguri de zahar
gelatina se hidrateaza 5 minute in 3 linguri de apa, apoi se divolva la bain marie sau la microunde, cateva secunde.
gelatina dizolvata se amesteca cu 3 linguri iaurt, apoi se incorporeaza in restul cremei de iaurt
se amesteca bine iaurtul cu frisca mixata - Asamblare:
blatul de tort se aseaza in tava in care l am copt
blatul de tort se insiropeaza cu compotul de ananas
rondelele de ananas se taie bucatele eu am oprit 4 rondele pentru ornat
peste blatul insiropat se aseaza bucati de ananas jumatate din cantitatea pe care o aveti
peste bucatile de ananas, se aseaza jumatate din cantitatea de mousse de iaurt
apoi se aseaza restul de bucati de ananas, si acestea se acopera cu mousseul ramas
se orneaza dupa cum doriti - Se lasa la frigider minim 3 ore
apoi se scoate cu grija din tava cu pereti detasabili si daca doriti puteti orna marginile cu frisca sau cu altceva eu l am lasat simplu ca arata bine neornat
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Super reteta! Foarte simpla si foarte buna, eu am dublat cantitatile pentru ca am vrut un tort ceva mai maricel. A iesit foarte bun!
am gătit această rețetă
anonymous
Iaurtu de cat ie de 500 sau de 1000 a si in loc de blatul fin reteta se puate face unu din biscuiti
anonymous
Delicios !!!
anonymous
Delicios.
anonymous
F.sanatos,delicios
anonymous
Merita sa incerci sa-l faci, dar si sa-l gusti. Cred ca este excelent.
anonymous
Ce pizda mä-tii e aia mussä, jigodie ?
anonymous
Foarte simplu de facut si sigur e gustos
anonymous
Multumim pt. reteta e f. bun si aspectos
anonymous
Am punctat "excelent", dar am o nelamurire:
" se mixeaza frisca pina se ingroase iaurtul" ??? se adauga iaurtul in frisca lichida si apoi se mixeaza?
Punctează această reţetă