Tort cu mousse de iaurt si ananas

Desert
Ușor
2 h 1 m

Un tort delicios si racoros

Ingrediente

8

Ingrediente (pentru un tort micut, adica tava de 21 cm):

Blat:

Mousse de iaurt:

Preparare

Preparare2 ore
Gătire1 min
  • Mod de preparare:
    Blat:
    albusurile se separa de galbenusuri
    albusurile se bat spuma ca de bezea cu zaharul
    galbenusurile se amesteca bine cu uleiul si se adauga peste spuma de albusuri
    se amesteca bine si se adauga faina
    se incorporeaza bine si faina in amestec si compozitia rezultata se toarna intr o tava rotunda (cu pereti detasabili) tapetata cu hartie de copt si se da in cuptorul in prealabil incalzit. Eu am lasat o la cuptor circa 15 min la 175 de grade
    cand este gata se scoate din cuptor, se scoate din tava, se dezlipeste hartia de copt de pe el si se lasa la racit
  • Mousse de iaurt:
    rondelele de ananas se scot din compot, si se pun pe un prosop de hartie pentru a absorbi sucul din ele
    frisca se mixeaza foarte bine pana se ingroasa
    iaurtul (se opresc 3 linguri din iaurt pentru a se amesteca cu gelatina) se amesteca foarte bine cu cele 5 linguri de zahar
    gelatina se hidrateaza 5 minute in 3 linguri de apa, apoi se divolva la bain marie sau la microunde, cateva secunde.
    gelatina dizolvata se amesteca cu 3 linguri iaurt, apoi se incorporeaza in restul cremei de iaurt
    se amesteca bine iaurtul cu frisca mixata
  • Asamblare:
    blatul de tort se aseaza in tava in care l am copt
    blatul de tort se insiropeaza cu compotul de ananas
    rondelele de ananas se taie bucatele eu am oprit 4 rondele pentru ornat
    peste blatul insiropat se aseaza bucati de ananas jumatate din cantitatea pe care o aveti
    peste bucatile de ananas, se aseaza jumatate din cantitatea de mousse de iaurt
    apoi se aseaza restul de bucati de ananas, si acestea se acopera cu mousseul ramas
    se orneaza dupa cum doriti
  • Se lasa la frigider minim 3 ore
    apoi se scoate cu grija din tava cu pereti detasabili si daca doriti puteti orna marginile cu frisca sau cu altceva eu l am lasat simplu ca arata bine neornat

Punctează această reţetă

SStefy harnicutza

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 4

anonymous

Super reteta! Foarte simpla si foarte buna, eu am dublat cantitatile pentru ca am vrut un tort ceva mai maricel. A iesit foarte bun!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Iaurtu de cat ie de 500 sau de 1000 a si in loc de blatul fin reteta se puate face unu din biscuiti

abuz

anonymous

Delicios !!!

abuz

anonymous

Delicios.

abuz

anonymous

F.sanatos,delicios

abuz

anonymous

Merita sa incerci sa-l faci, dar si sa-l gusti. Cred ca este excelent.

abuz

anonymous

Ce pizda mä-tii e aia mussä, jigodie ?

abuz

anonymous

Foarte simplu de facut si sigur e gustos

abuz

anonymous

Multumim pt. reteta e f. bun si aspectos

abuz

anonymous

Am punctat "excelent", dar am o nelamurire:
" se mixeaza frisca pina se ingroase iaurtul" ??? se adauga iaurtul in frisca lichida si apoi se mixeaza?

abuz
  • pagina 1 / 4