Ingrediente (pentru un tort micut, adica tava de 21 cm):
Blat:
Mousse de iaurt:
Preparare
Mod de preparare: Blat: albusurile se separa de galbenusuri albusurile se bat spuma ca de bezea cu zaharul galbenusurile se amesteca bine cu uleiul si se adauga peste spuma de albusuri se amesteca bine si se adauga faina se incorporeaza bine si faina in amestec si compozitia rezultata se toarna intr o tava rotunda (cu pereti detasabili) tapetata cu hartie de copt si se da in cuptorul in prealabil incalzit. Eu am lasat o la cuptor circa 15 min la 175 de grade cand este gata se scoate din cuptor, se scoate din tava, se dezlipeste hartia de copt de pe el si se lasa la racit
Mousse de iaurt: rondelele de ananas se scot din compot, si se pun pe un prosop de hartie pentru a absorbi sucul din ele frisca se mixeaza foarte bine pana se ingroasa iaurtul (se opresc 3 linguri din iaurt pentru a se amesteca cu gelatina) se amesteca foarte bine cu cele 5 linguri de zahar gelatina se hidrateaza 5 minute in 3 linguri de apa, apoi se divolva la bain marie sau la microunde, cateva secunde. gelatina dizolvata se amesteca cu 3 linguri iaurt, apoi se incorporeaza in restul cremei de iaurt se amesteca bine iaurtul cu frisca mixata
Asamblare: blatul de tort se aseaza in tava in care l am copt blatul de tort se insiropeaza cu compotul de ananas rondelele de ananas se taie bucatele eu am oprit 4 rondele pentru ornat peste blatul insiropat se aseaza bucati de ananas jumatate din cantitatea pe care o aveti peste bucatile de ananas, se aseaza jumatate din cantitatea de mousse de iaurt apoi se aseaza restul de bucati de ananas, si acestea se acopera cu mousseul ramas se orneaza dupa cum doriti
Se lasa la frigider minim 3 ore apoi se scoate cu grija din tava cu pereti detasabili si daca doriti puteti orna marginile cu frisca sau cu altceva eu l am lasat simplu ca arata bine neornat
Comentarii (31):
Super reteta! Foarte simpla si foarte buna, eu am dublat cantitatile pentru ca am vrut un tort ceva mai maricel. A iesit foarte bun!
Iaurtu de cat ie de 500 sau de 1000 a si in loc de blatul fin reteta se puate face unu din biscuiti
Delicios !!!
Delicios.
F.sanatos,delicios
Merita sa incerci sa-l faci, dar si sa-l gusti. Cred ca este excelent.
Ce pizda mä-tii e aia mussä, jigodie ?
Foarte simplu de facut si sigur e gustos
Multumim pt. reteta e f. bun si aspectos
Am punctat "excelent", dar am o nelamurire:
" se mixeaza frisca pina se ingroase iaurtul" ??? se adauga iaurtul in frisca lichida si apoi se mixeaza?