Am pregătit merele ca la plăcinta de mere: - am spălat merele, le-am curăţat de coajă, - le-am ras pe răzătoare (sincer, mie îmi place să le rad pe ochiurile mari), si le-am răsturnat într-o cratiţă pe care am pus-o pe foc. Am condimentat cu multa scorţişoară, îmi place foarte mult, şi pe deasupra este benefică pentru organism (este folosită în combaterea gripei, ca afrodiziac, dar şi în tratarea problemelor circulatorii. Infuzia de scorţişoară se foloseşte in cazul sângerării gingiilor sau în tratarea spasmelor digestive. Pe lângă toate acestea, ea reuşeşte să îndepărteze stresul şi oboseala fizică, aducând multă bună dispoziţie). - după ce merele s-au înmuiat, îndulcim merele cu zahăr, după gust şi în funcţie de soiul de mere folosit; nu am încercat cu miere de albine, dar cine are prin cămară mai multă miere poate folosi în loc de zahăr; este mai sănătos - după ce s-au înmuiat bine merele şi a scăzut destul de bine zeama, le-am luat de pe foc şi le-am lăsat la răcit. - separat am făcut aluatul de clătite din 1/2 l de lapte, 4 oua şi făină (cat inghite, dar aluatul trebuie sa fie putin mai moale; el se ingroasa dupa perioada de odihnire), la care am adăugat un praf de sare si 2 linguri ulei de măsline. După ce s-a odihnit aluatul cam 20 de minute, am început să coc clătitele. Numărul de foi de clătite depinde de diametrul tigăii în care le coaceţi. - am uns cu ulei şi am tapetat cu griş o cratiţă ce poate fi pusă în cuptor, şi am început să aşez pentru început câte o foaie de clătită, am uns un strat de mere, apoi o altă foaie de clătită un strat de mere, şi tot aşa până ce faceţi să aibă înălţimea unui tort. În final, am folosit merele, dar un strat mai subţire. Am pus cratiţa în cuptorul încins la 180ºC (mediu la gaze) şi am copt 20 minute. Se poate servi cald, dar si rece. Pofta buna
2 DINTRE CLATITE AM SA LE COC NUMAI PE O PARTE.PE PRIMA AM S-O PUN CU PARTEA NECOAPTA PE FUNDUL CRATITEI IAR PE A DOUA CU PARTEA NECOAPTA DEASUPRA.DUPA COACERE AS PRESARA ZAHAR TOS SA SE CARAMELIZEZE LA FOC IUTE SAU....DUPA SCOATEREA DIN CUPTOR,CAND E RECE TORTUL AS TURNA ZAHARUL CARAMELIZAT LICHID FIIND SI NU FOARTE FIERBINTE.....:D
Comentarii (17):
It's a good recipe!
Bravo
O reteta minunata,maine o incerc.,multumesc
Nota zece cu steluta.
Mi se pare foarte delicios
2 DINTRE CLATITE AM SA LE COC NUMAI PE O PARTE.PE PRIMA AM S-O PUN CU PARTEA NECOAPTA PE FUNDUL CRATITEI IAR PE A DOUA CU PARTEA NECOAPTA DEASUPRA.DUPA COACERE AS PRESARA ZAHAR TOS SA SE CARAMELIZEZE LA FOC IUTE SAU....DUPA SCOATEREA DIN CUPTOR,CAND E RECE TORTUL AS TURNA ZAHARUL CARAMELIZAT LICHID FIIND SI NU FOARTE FIERBINTE.....:D
Ador retetele cu mere.....
Nu este tort.poate placinta de mere!
Interesant!
Foarte interesant si tentant .la treaba sa incercam.