Fructele (alese, spalate, scurse) zdrobit cu mixerul vertical.Piureul astfel obtinut amestecat cu iaurtul si zaharul.Separat pregatit gelatina: hidratat cu 100 ml apa, 10 minute, dupa care dizolvat la bain-marie, fara s-o fierb; turnat gelatina peste iaurtul cu fructe, amestecand cu grija, dupa care dat putin la frigider compozitia, sa se intareasca un pic.
Batut frisca amestecat frisca cu iaurtul cu fructe si gelatina. Blatul taiat in trei,insiropat cu zeama de compot (puteti face un sirop din apa, zahar si esenta de rom, de exemplu). montat tortul pe farfuria de servit, folosind inelul detasabil al formei de tort, asa: blat, 1/2 crema, blat, restul de crema si iar blat.
Dat tortul la frigider (sa stea minim 4 ore), dupa care scos si detasat inelul. fost in pana de idei, asa ca doar uns cu frisca si decorat cu cateva fructe.
Comentarii:
Bravo super
Bun