Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la 180°C.Faina se cerne impreuna cu cacao, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si sarea.
Banana se pune in blender cu sucul de lamaie si se mixeaza, se adauga si tofu si se mixeaza, apoi zaharul, vanilia si apa si se mixeaza bine. Totul se toarna peste ingredientele uscate si se amesteca bine. Se toarna in tava cu hartie de copt si se coace 20-30 min. Va rezulta o foaie de blat de aprox. 1.5cm grosime.
Se pregateste ca aici. Se opresc cateva linguri de crema pentru a imbraca tortul, iar restul se foloseste la crema cu stafide.
Stafidele se pun la inmuiat in apa calduta cu esenta de rom . Daca tortul nu se face "de post", stafidele se pot inmuia si in rom: ies mult mai aromate, dar si alcoolice , apoi se scurg bine de apa si se amesteca cu crema de cacao.
Blatul se imparte in trei parti egale. Prima foaie se insiropeaza, se unge cu jumatate din cantitatea de crema cu stafide, se aseaza a doua foaie de blat, se procedeaza la fel ca la prima, apoi a treia foaie de blat. Se insiropeaza si aceasta, apoi se imbraca tortul cu crema oprita si se decoreaza dupa preferinta.