Blatul: Se procedeaza la fel ca la orice alt blat simplu. Se bat albusele cu zaharul, cand e batut bine se adauga galbenusul, se amesteca inca putin dupa care se adauga faina si cacao. Se pune compozitia in tava unsa si tapetata cu faina sau pe hartie de copt, se da la cuptor pentru circa 40 minute.
Crema: Stafidele se tin pentru cateva ore in rom.
Din cele 4 galbenuse, din zahar, lapte si faina se face o budinca. Se procedeaza ca la budinca din plicuri: Se amesteca galbenusul cu zaharul, faina si putin lapte, iar restul de lapte se pune la fiert, cand incepe sa fiarba se adauga compozitia din galbenus... si se fierbe pana ajunge la consistenta unei budinci, dupa care se adauga gelatina si se mai fierbe inca 1 minut, dupa care se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se adauga albusul batut spuma cu zaharul vanilat. Frisca se bate, dupa care se amesteca cu compozitia de mai sus.
Blatul se taie in doua, se insiropeaza cu romul in care au fost tinute stafidele, dar in care se mai pune putin zahar.
In cratita in care s-a copt blatul se pune folie de nailon in forma de cruce. Pe fundul cratitei se pune jumatate din stafide, jumatate din crema si jumatate de blat, dupa care se pun restul de stafide, restul de crema si blatul ramas. Se impacheteaza folia si se da la congelator.
Este foarte racoros vara si se pastreaza foarte bine la congelator. Este bun chiar si ca inghetata.
Comentarii:
DELICIOS