Se bat albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare. Se adauga lingurile de zahar, galbenusurile, lingura de ulei si cele doua de apa rece. Se bat in continuare pana se omogenizeaza compozitia, apoi se va turna intr-o forma de tort de 23 diametri.
Se poate face si intr-o tava sul forma de prajitura, dar acum am ales s-o fac ca pe un tort. Se introduce in cuptorul incins in prealabil pentru cca 30 minute. Blatul se va incerca daca este copt cu o scobitoare, daca va iesi curata din compozitie atunci inseamna ca blatul este copt. Cand este gata se scoate din cuptor. Se face un sirop. Se caramelizeaza cele 3 linguri de zahar si apa si se insiropeaza blatul.
Prepararea spumei de zahar ars: Cele 5 albusuri si cele 5 linguri de zahar se bat cu mixerul pana se va obtine o spuma tare, ca o bezea. Separat intr-o cratita, se va carameliza cele 200 gram de zahar, avand grija sa ramana cafeniu, fara sa se arda si sa se inegrasca. Asa cald, zaharul se va turna peste spuma de abusuri, mixand incontinuu pentru a nu se intari.
Trebuie lucrat repede si ca sa fiti siguri de reusita, sa va tina cineva bolul cu albusuri fix, in timp ce voi, cu o mana turnati zaharul ars si cu cealalta mixati. Albusurile se vor unfla si vor capata o culoare frumoasa si cremoasa. Aceasta spuma se va turna peste blatul insiropat.
Se da la frigider si se va servi dupa cateva ore. Inainte de servire, se poate presara deasupra ness sau cacao. Eu am vrut sa nu-i amestec aromele si l-am lasat simplu.
Comentarii:
Foarte buna
Am facut-o, este excelenta, am schimbat putin blatul si am pus la mijloc o crema de ciocolata, delicioasa!
Am incercat-o este o reteta foarta buna,ieftina si rapida iar nu in ultimul rand o reteta cu unn grad scazut de dificultate