Pt blat;se bat albusurile spuma tare,galbenusurile se freaca cu zaharul pana acesta se topeste si apoi se adauga picurand uleiul.Se pune faina in ploaie,praful de copt si de sare,coaja de lamaie si ultima data spuma de albusuri.Se omogenizeaza usor si se pune intr-o tava rotunda sau inimioara tapetata cu hartie de copt.Se coace la foc mediu circa 30 min.Dupa ce s-a copt si racit se taie in 3 parti egale. Pt crema:se bate frisca foarte bine pana se tine de fundul vasului,ciocolata alba se topeste la bain marie sau in microunde si se adauga in frisca impreuna cu esenta de vanilie.Prima parte de blat se pune pe un platou si se insiropeaza cu zeama de compot de ananas,se pune crema peste crema o parte din fructe si din nou putina crema peste fructe pt a face priza intre ele si pt ca tortul sa se taie frumos,iar feliile sa ramana una peste alta.Se pune a doua parte de blat care se insiropeaza si ea si se procedeaza la fel doar ca se pun altfel de fructe decat s-a pus pe primul blat.Se pune si ultima foaie se insiropeaza si tortul se imbraca in crema ramasa.Se orneaza cu restul de fructe dupa imaginatia fiecaruia.Eu mai topesc ciocolata amaruie si cu ajutorul spritului fac inimioare sau fluturasi pe o coala de hartie dau la rece apoi dezlipesc si ornez si cu figurine tortul. Se consuma dupa minim 4 ore de stat la frigider.Pofta buna!!!
Comentarii (31):
Foarte bun :( cand pui ciocolata peste frisca se branzeste instant!
F.gustos
Arata de nota zece,sigur e si delicios
Arata super bine si este si gustos cum de altfel este si lejer
:)
Foarte bine arata si am sal fac sambata de ziua fetitei mele
Este o reteta excelenta....am preparat si eu acest tort ptr ziua de nastere a nurori mele!
Foarte frumos si gustos.
Bonoooooo
Ffffff bun