Prima data m-am ocupat de sirop pe care l-am realizat din apa, cateva linguri zahar pudra, coaja de lamaie, zahar vanilat si esenta de vanilie. L-am tinut pe foc pana s-a topit zaharul, apoi l-am pus deoparte sa se raceasca.
Frisca lichida am amestecat-o 5 minute cu mixerul pana a devenit consistenta.
Visinele congelate le-am pus intr-un bol si peste ele am adaugat zahar pudra. Le-am lasat in bol cu zaharul aproximativ 20 de minute.
Cand s-a racit siropul am inceput operatiunea "asamblare".
Am pus prima felie de blat pe un platou, am insiropat, am adaugat frisca si visine. La fel am procedat si cu felia a doua. Ultima felie de blat am insiropat-o, am intins uniform frisca deasupra si am acoperit cu frisca si marginile.
Am decorat cu visine, capsuni, frisca si am lasat tortul in frigider cam 3 ore pana cand l-am servit.
Sub forma prezentata este ideal a fi mancat mai repejor. Frisca fara mascarpone, intaritori sau gelatina, isi pierde din fermitate. Cred ca este indicat mai mult pentru un dulce in familie, decat pentru o masa festiva. Gustul nu-l comentam pentru ca oricum este bun.
Comentarii (14):
E foarte bun acest tort:)
Gustoasa rau!!!!
Foarte bun mia esit
Sub forma prezentata este ideal a fi mancat mai repejor. Frisca fara mascarpone, intaritori sau gelatina, isi pierde din fermitate. Cred ca este indicat mai mult pentru un dulce in familie, decat pentru o masa festiva. Gustul nu-l comentam pentru ca oricum este bun.
Nu am facuto dar vazand ingredientele cred ca e excelent.maine o fac
Deulce
Il voi face!
Preparatio si voi si veti vedea cat de delicioasa esti! Pofte buna!
Eu am preparato deja si credetima este delicioasa. Va doresc pofta buna!
Kkt
Minunat