Separam albusele de galbenuse. Batem albusele cateva minute cu un praf de sare, pana sunt spuma.
Adaugam zaharul si galbenusele si mai batem inca 15 minute. Inca 15 minute incontinuu.
Apoi adaugam faina putin cate putin si o incorporam cu o lingura (de lemn), cu miscari de jos in sus.
Tapetam o forma de tort cu diametrul de 26 de cm cu hartie de copt(sau cu unt si faina) si turnam in ea compozitia. Lovim tava de masa de cateva ori, sa mai iasa aerul din blat. Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade.
Pentru crema: Batem ouale si le amestecam cu zaharul. Pune pe o baie de apă până se ingroasa putin. Adaugam esenta de portocale (dupa gust). Hidratam gelatina cu 50 ml de apa. Așteptați câteva minute de umfla , apoi se adaugă crema de ou. Se răcește ușor. Bate frișcă.
La trei linguri de frisca si se amestecă în ouă. Apoi se toarnă crema și ou portocaliu confiate în vasul cu frisca si se amesteca ( cu miscari de jos în sus ) . Taiem blatul in 3.
La primul ghișeu, umed cu sirop conserve de fructe și fructe tocate stea pe ea. Turnam jumatate din crema peste fructe, asezam si cel de-al doilea blat si procedam la fel. Acoperim cu cel de-al treilea. Decoram dupa preferinte.
Tortul din poza, SIGUR nu este facut in casa si mai ales de o persoana care gospodareste in casa. ASTA e tort facut de cineva EXPERT in facut projituri...... ca sa nu mai spun ca SIGUR este cofetar.........
Comentarii:
Tortul din poza, SIGUR nu este facut in casa si mai ales de o persoana care gospodareste in casa. ASTA e tort facut de cineva EXPERT in facut projituri...... ca sa nu mai spun ca SIGUR este cofetar.........