Petitchef

Tort botez

Desert
10 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

10

pt un tort de 5-6 kg pt blat:

pt crem ganache de ciocolata:

pt mous-ul de capsuni:

pt decor:

Preparare

  • Pregatim blatul astfel:
    Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, praful de copt si cacaoa, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem jumatate din compozitia rezultata intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu faina si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea, apoi punem si cealalat jumatate Dupa ce s-a copt le dam la rece.
  • Crema ganache de ciocolata:
    Ciocolata rupta bucatele o punem pe foc intr-un vas impreuna cu 300 ml frisca lichida. Aducem pana la punctul de fierbere, omogenizam si dam la rece pana se raceste. Cand incepe sa se intareasca, mixam cu restul de frisca batuta pana obtinem o crema ciocolatoasa si pufoasa.
  • Mouse-ul de capsuni:
    Mixam capsunile , mixam si frisca , apoi incorporam capsunile mixate si iaurturile. pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet.
  • Incorporam si gelatina si crema o punem la rece cam 30 de minute. Insiropam primul blat, punem crema ganache, apoi un strat de mous-ul de casuni, celalat blat, mous, iar deasupra frisca albastra.

Rețete inrudite

YouTube

Tort despacito


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort de halloween cu glazură diabolică
Tort de halloween cu glazură diabolică
8 porții
2 ore
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3 h 20 m
Ușor
4.8 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Cake pops sau tort-acadele Cake pops sau tort-acadele

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează