Petitchef

Tiramisu

Desert
8 porții
1 oră
30 min
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Primul pas, fierbem cafeaua apoi o lasam la racit.
    Punem pe foc o oala cu apa si o lasam sa dea in clocot
    Incepem cu crema, separam galbenusurile de albusuri, galbenusurile le frecam cu zahar(aici puneti cat doriti, in functie de gusturi .eu am pus cam cam 4 linguri, daca imi aduc bine aminte).
    Cand s-a dizolvat zaharul, luam castronul (sau ibricul, in cazul meu) si il bagam in oala cu apa care fierbe si continuam sa amestecam cu lingura de lemn.Totul dureaza cam 3, 4 minute, pana se face o crema groasa.Trebuie amestecat incontinuu deoarece riscam sa se arda.

    Dupa ce am luat crema de pe foc, o punem deoparte si incepem sa amestecam albusurile cu putin zahar (cu mixerul sau cu telul) pana obtinem o spuma tare.Initial, am amestecat 4 albusuri cu zaharul pus de la inceput si mi-a rezultat o spuma bine legata, ca o crema.Am avut senzatia ca nu e bine, si am mai spart 4 oua , amestecand albusurile mai intai si abia dupa cateva minute adaugand zahar.Mi-a rezultat o altfel de spuma, mai poroasa si mai putin densa.

    Intr-un castron am pus crema de galbenusuri, spumele amandoua, toata sticluta de rom si branza am amestecat usor pana am obtinut o crema foarte fina.
    Am bagat-o in frigider pentru 20 minute.

    Intr-o tava dreptunghiulara asezam piscoturile pe care le inmuiam in castronul cu cafea (si in care am turnat o jumatate de sticluta de rom).
    Miscarea sa fie una foarte rapida, cat bagati piscotul in cafea si il scoateti, ca altfel se inmoaie prea tare si se face un fel de terci :)

    Hai, odata cu mine!
    Luat piscot, bagat in cafea, scos din cafea, pus in tava
    Din nou!
    Luat piscot, bagat in cafea, scos, pus in tava!
    Asa!! Bravo!

    Dupa ce asezam un strat de piscoturi, punem un strat de crema, inca unul de piscoturi , inca unul de crema.La sfarsit presaram cacao.Bagam tava in frigider si asteptam pana a doua zi,

    N-aveti rabdare, nu-i asa? : )) Atunci lasati-o macar vreo 2 ore, sa se imbine aromele.
    Nu stiu daca reteta originala contine si rom, dar eu va spun ca daca nu puneti, mai bine nu faceti prajitura.I-a dat plusul acela de rafinament, a facut-o sa iasa din sfera prajiturilor banale si sa o aseze in cea a deserturilor rafinate.
    Tiramisul meu a iesit o minunatie, nici nu pot descrie in cuvinte!

Rețete inrudite

YouTube

Buturuga tiramisu


Poze

Tiramisu
Tiramisu - poza 2
Tiramisu - poza 3

Întrebări:




Comentarii (70):

Alina, 24/12/2021

Cel mai bun tiramisu!
Îl fac de mulți ani, după ce am găsit aici rețeta dvs, iar ai mei sunt extrem de încântați!
Mulțumesc

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/08/2014

Awesome

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/12/2013

Cea mai buna prajitura

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/09/2013

Foarte gustoasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/07/2013

Foarte bun....

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
17/04/2015

Mai ai uitat sa spui ca trebuie si branza mascarpone....halal reteta

(0) (1) Abuz
emilia_t2014_1
emilia_t2014_1, 01/01/2015

Dimensiuni tăvii, nu e specificat, 8 albușuri- nu-i cam mult?

(0) (0) Abuz
20/08/2014

Nemaipomenita!

(0) (0) Abuz
19/08/2014

Foarte buna

(0) (0) Abuz
19/04/2014

O reteta excelenta si usor de facut...

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 7

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tiramisu italian
Tiramisu italian
6 porții
2 h 30 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tiramisu cu zmeura - petitchef
Tiramisu cu zmeura - petitchef
10 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tiramisu cu raffaello - aromă de nucă de cocos
Tiramisu cu raffaello - aromă de nucă de cocos
10 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Buturuga tiramisu
Buturuga tiramisu
8 porții
1 oră
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Sarlota in stil tiramisu fara oua
Sarlota in stil tiramisu fara oua
6 porții
5 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cafea cu gheață cu aromă de tiramisu
Cafea cu gheață cu aromă de tiramisu
1 porții
5 min
Foarte ușor

Articole conexe

O aromă intensă de cafea O aromă intensă de cafea

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează