Faina se amesteca cu untul, sarea si praful de copt, pana devine un aluat nisipos.I se adauga galbenusul si cana de zahar.
Cand a devenit un aluat omogen, se pune la frigider pentru 30 minute.Intre timp, spalam prunele, le taiem in doua scotandu-le samburii.
Zaharul se amesteca cu scortisoara, in care se vor pune prunele.Se amesteca bine, ca prunele sa fie complet acoperite de zaharul aromat.
Daca le gustati in acest moment, s-ar putea sa ramaneti la jumatatea umpluturii, deoarece sunt atat de gustoase.
Aluatul racit se imparte in doua bucati, insa inegale, una reprezentand doar o mica parte, care va fi grilajul tartei.
Se intinde o foaie putin mai mare ca si forma de tarta. Aceasta tava se tapeteaza cu unt si faina in prealabil. Se aseaza foaia de tarta,intepata cu o furculita,apoi asezati si prunele dupa fantezia voastra,pe urma acoperind cu grilajul. Se da la cuptor pentru 20 de minute.
Comentarii:
Nu a iesit bine! Ceva nu e bine....
Am incercat aceasta reteta si a fost o pierdere de timp si ingrediente. Aluatul a fost prea moale, nu s-a copt si a trebuit sa arunc tot.
Am respectat cu strictete reteta si a iesit groaznica! Nu este suficient 1 cana de faina!
La ce temperetura
Ntariul tău:Gustoasaaaaa si....frumoasa !
E usor de facut si foarte gustoasa
Este delicioasa ! Bravo !