Taiam pepenele si scoatem miezul, il taiam in bucatele marunte. Sfaramam cu ajutorul unui mixer plonjor pana ce ajunge ca un pure mai lung. Batem ouale spuma cu 1 lingura de zahar, sare si zeama de lamaie, incorporam si restul de zahar si lasam sa se ajunga la un rezultat aproape de compozitia de bezele. Coboram viteza mixerului si varsam deasupra albuselor piureul de pepene. Amestecam bine.
Daca folosim o masina de inghetata pregatim bacul lasandu-l o noapte la congelator. Cand compozitia este gata scoatem bacul de la congelator si asamblam masina, o aprindem, cum incepe sa mearga varsam compozitia albus pepene. Asteptam 40 de minute supraveghem din cand in cand. Servim sau depunem intr-un vas special pentru congelator, se pastreaza cateva zile.
Daca nu avem masina de inghetata, varsam compozitia intr-un vas pt congelator sau o forma de silicon acoperind cu un film alimentar. Amestecam din 30 in 30 de minute ca sorbetul sa se prinda fara ace. Inainte de a servi retragem sorbetul de la frigider cam 5-8 minute in prealabil.
Comentarii (18):
Cum aprinzi masina de inghetata? Ii dai foc?
Ouale nu se pot bate spuma, doar albusurile!
Tradus din limba franceza.
Buna si usoara de facut
Excelent
Cred ca este un deliciu.
Imi place
Cand spui oua, te referi numai la albusuri? Ciudata exprimare!
Foarte gustos
Il voi face cu siguranta, mai ales ca e sezonul lor !