Sorbet de pepene galben

Desert
Ușor
1 oră

Ingrediente

4

Preparare

Preparare20 min
Gătire40 min
  • Taiam pepenele si scoatem miezul, il taiam in bucatele marunte. Sfaramam cu ajutorul unui mixer plonjor pana ce ajunge ca un pure mai lung.
    Batem ouale spuma cu 1 lingura de zahar, sare si zeama de lamaie, incorporam si restul de zahar si lasam sa se ajunga la un rezultat aproape de compozitia de bezele. Coboram viteza mixerului si varsam deasupra albuselor piureul de pepene. Amestecam bine.

    Daca folosim o masina de inghetata pregatim bacul lasandu-l o noapte la congelator. Cand compozitia este gata scoatem bacul de la congelator si asamblam masina, o aprindem, cum incepe sa mearga varsam compozitia albus pepene. Asteptam 40 de minute supraveghem din cand in cand. Servim sau depunem intr-un vas special pentru congelator, se pastreaza cateva zile.

    Daca nu avem masina de inghetata, varsam compozitia intr-un vas pt congelator sau o forma de silicon acoperind cu un film alimentar. Amestecam din 30 in 30 de minute ca sorbetul sa se prinda fara ace. Inainte de a servi retragem sorbetul de la frigider cam 5-8 minute in prealabil.

    Pofta buna!

Punctează această reţetă

yafaYafa

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

Cum aprinzi masina de inghetata? Ii dai foc?

abuz

merceleo

Ouale nu se pot bate spuma, doar albusurile!

abuz

anonymous

Tradus din limba franceza.

abuz

anonymous

Buna si usoara de facut

abuz

edithke

Excelent

abuz

anonymous

Cred ca este un deliciu.

abuz

anonymous

Imi place

abuz

anonymous

Cand spui oua, te referi numai la albusuri? Ciudata exprimare!

abuz

anonymous

Foarte gustos

abuz

anonymous

Il voi face cu siguranta, mai ales ca e sezonul lor !

abuz
  • pagina 1 / 2