Sirop din porumbe

Ingrediente
8
Rețete inrudite
-
Sirop de menta facut in casa
-
Sirop de dovleac de casă, perfect pentru băuturile tale de toamnă-iarnă
-
Pumpkin spritz, cocktailul picant cu sirop de dovleac!
-
Gris cu lapte si sirop de brad
Preparare
Preparare40 min
Gătire40 min
- Porumbele sintfructele unui arbust care creste prin finete sau la margini de cringuri.Cind sint coapte, au culoare neagra-violacee si marimea unei visine mici; contin mult tanin, de aceea sint foarte astringente.
- Porumbele coapte se spala de praf, se pun intr-o oala smaltuita cu apa rece (sa depaseasca nivelul lor cu cca 7-8 cm) si se lasa sa fiarba 30-40 minute, pina cind le plesneste bine coaja.
- Apoi oala se ia de pe foc, lasind-o acoperita , la rece, 48 ore.Sucul se strecoara prin strecuratoare, pe care s-a asezat un tifon dublu, udat si bine stors (astfel va trece sucul mai repede), presind fructele bine cu mina.
- Sucul obtinut va fi tulbure, dar imediat ce va fierbe impreuna cu zaharul se va limpezi si va capata o culoare foarte frumoasa, rubinie si aroma placuta, fara sa mai fie deloc astringent.Zahar se pune dupa una din variantele aratate la siropul de zmeura.