Sholezard - orez iranian cu sofran si apa de trandafir

Ingrediente
5
Preparare
Preparare20 min
Gătire20 min
- Spala orezul bine in trei ape. Se da orezul la fiert cu 4 cani de apa si zaharul. Se amesteca des ca sa nu se lipeasca.
- Cand incepe sa dea in clocot se da la foc mediu si se mai tine pe foc inca vreo 30 minute. Se mai adauga apa cand scade.
- Dupa 30 de minute se adauga sofranul putin sfaramat,zaharul si apa de trandafir.
- Se mai tine cam 15-20 de minute amestecand des.
- Trebuie sa aibe consistenta mamaligii,dar orezul sa nu devina pireu.
- Se ia de pe foc si se pune in boluri individuale.
- Se lasa sa se raceasca putin si se decoreaza ca in imagine.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!
Punctează această reţetă