-
Home
-
Rețete
-
Desert
-
Retete cu fistic
-
Sholezard - orez iranian cu sofran si apa de trandafir
Sholezard - Orez iranian cu sofran si apa de trandafir
Preparare
-
Spala orezul bine in trei ape. Se da orezul la fiert cu 4 cani de apa si zaharul. Se amesteca des ca sa nu se lipeasca.
-
Cand incepe sa dea in clocot se da la foc mediu si se mai tine pe foc inca vreo 30 minute. Se mai adauga apa cand scade.
-
Dupa 30 de minute se adauga sofranul putin sfaramat,zaharul si apa de trandafir.
-
Se mai tine cam 15-20 de minute amestecand des.
-
Trebuie sa aibe consistenta mamaligii,dar orezul sa nu devina pireu.
-
Se ia de pe foc si se pune in boluri individuale.
-
Se lasa sa se raceasca putin si se decoreaza ca in imagine.
Întrebări:
Rețete inrudite
Articole conexe
Ultimele articole
Rețete