Sholezard - orez iranian cu sofran si apa de trandafir

Sholezard - Orez iranian cu sofran si apa de trandafir
Desert
Foarte ușor
40 min

Ingrediente

5

Preparare

Preparare20 min
Gătire20 min
  • Spala orezul bine in trei ape. Se da orezul la fiert cu 4 cani de apa si zaharul. Se amesteca des ca sa nu se lipeasca.
  • Cand incepe sa dea in clocot se da la foc mediu si se mai tine pe foc inca vreo 30 minute. Se mai adauga apa cand scade.
  • Dupa 30 de minute se adauga sofranul putin sfaramat,zaharul si apa de trandafir.
  • Se mai tine cam 15-20 de minute amestecand des.
  • Trebuie sa aibe consistenta mamaligii,dar orezul sa nu devina pireu.
  • Se ia de pe foc si se pune in boluri individuale.
  • Se lasa sa se raceasca putin si se decoreaza ca in imagine.

Punctează această reţetă

mitinitaMitinita

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: