Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la 200°C.
Blatul: Ouăle se separă. Albuşurile se bat spumă într-un vas curat (să nu fie ud sau uns), împreună cu un vârf de cuţit de sare. Se adaugă zahărul treptat şi se bate în continuare până când spuma devine tare.
Se adaugă gălbenuşurile şi se bate spuma încă aproximativ o jumătate de minut.
Se adaugă matcha şi făina (ambele trebuie să fie cernute) şi se amestecă cu un tel sau o lingură de lemn foarte încet, pentru a nu distruge structura aerisită a compoziţiei.
Se tapetează o tavă de cuptor cu hârtie de copt. Se toarnă aluatul şi se nivelează cu o paletă sau un cuţit. Tipp: pentru ca hârtia să fie fixată bine pe tavă, se lipesc colţurile hârtiei de tavă cu puţin aluat.
Se dă tava la cuptor pentru 8-12 minute, până suprafaţa blatului devine galben auriu. Blatul este gata când, dacă se apasă uşor cu degetul pe blat, acesta revine uşor la forma iniţială.
Cu un cuţit se desfac marginile blatului din tavă.
Se ia un prosop curat de bucătărie şi se udă complet. Se stoarce şi se întinde pe masă. Se pudreaza cu zahăr tos.
Se ia blatul din tavă, cu hârtie cu tot şi se răstoarnă peste prosopul ud, astfel încât hârtia de copt să fie deasupra. Se desface hârtia cu grijă. Dacă se desprinde greu, se umezeşte hârtia cu apă şi se încearcă din nou.
Blatul se rulează împreună cu prospul, câtă vreme este cald. Dacă blatul se răceşte nu se mai poate rula. Se lasă apoi să se răcească complet.
Crema: Se pun foile de gelatină într-un vas cu puţină apă rece şi se lasă să se înmoaie. Se bate frişca până devine tare. Se adaugă mascarpone şi iaurtul şi se amestecă bine. După preferinţe se pot adăuga arome (coajă de lămâie sau portocale, vanilie).
Într-o crăticioară se pun cca. 50 ml apă la încălzit, împreună cu zahărul. Se încălzeşte la foc mic până când zahărul se topeşte. Se ia gelatina din apă, se stoarce bine şi se adaugă în vasul cu siropul de zahăr. Se amestecă până când gelatina se topeşte. Se lasă puţin să se răcească şi apoi se adaugă în amestecul de frişcă. (Dacă amestecul cu gelatină este prea fierbinte, crema de frişcă se va topi şi va fi prea moale). Dacă se foloseşte praf de gelatină, acesta se va prepara aşa cum scrie pe instrucţiunile de pe pachet.
Comentarii:
E ok,nu-i greu de facut
Faţă de simplitatea gustului, este prea greoaie la preparat!
Superb
Arata superb.felicitari!
Superb!
De unde ati luat praful de ceai verde? :D