Cele patru albusuri se bat spuma cu zaharul pana cand isi tripleaza volumul, aproximativ 10 minute.Se adauga si cele 4 galbenusuri si laptele, dupa care se continua mixarea pentru inca 2-3 minute.Din acest moment se trece la spatula. Se adauga faina cernuta, praful de copt si praful de sare dupa care se amesteca bland.
Se termina cu adaugarea pudrei de cacao, si aceasta, cernuta.Compozitia obtinuta se va pune intr-o tava de copt de diametrul 20/30 cm, care a fost unsa in prealabil cu unt si pudrata cu faina, sau mai usor, tapetata cu hartie de copt. Deasupra se vor insera visinele astfel incat sa fie acoperit blatul in mod aproximativ egal.
Se da la cuptorul princalzit pentru aproximativ 20 de minute pana va arata ceva de genul...Se lasa la racit.Pentru crema se va folosi de siropul din compotul de visine. Sunt necesare in jur de 700 ml de lichid iar in caz ca nu aveti aceasta cantitate se mai poate adauga alt sirop sau apa si eventual indulcit cu zahar sau miere.
Din cele doua pachete de praf de budinca si sirop se face o crema pentru care se va proceda asemanator prepararii unei budinci.( scuzati aburii din imagine :) )Va iesi o crema usor translucida, foarte aromata.Se lasa la racit.Margarina, lasata la temperatura camerei, se va bate spuma cu ajutorul mixerului, dupa care vom incorpora treptat crema de visine racita.
Se mixeaza pana se obtine o compozire omogena si roz Cand blatul e racit, se poate trece la asamblarea prajituricii.Crema se intinde intr-un strat generos pe blatul "invisinat", dupa care se orneaza cu frisca dupa imaginatie si fantezie.Si iata-le pe dulcicile mele visinici .Si aici o mica motata pentru pofticiosi.