Petitchef

Prajitura Visinica

Desert
4 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Cele patru albusuri se bat spuma cu zaharul pana cand isi tripleaza volumul, aproximativ 10 minute.Se adauga si cele 4 galbenusuri si laptele, dupa care se continua mixarea pentru inca 2-3 minute.Din acest moment se trece la spatula. Se adauga faina cernuta, praful de copt si praful de sare dupa care se amesteca bland.
  • Se termina cu adaugarea pudrei de cacao, si aceasta, cernuta.Compozitia obtinuta se va pune intr-o tava de copt de diametrul 20/30 cm, care a fost unsa in prealabil cu unt si pudrata cu faina, sau mai usor, tapetata cu hartie de copt. Deasupra se vor insera visinele astfel incat sa fie acoperit blatul in mod aproximativ egal.
  • Se da la cuptorul princalzit pentru aproximativ 20 de minute pana va arata ceva de genul...Se lasa la racit.Pentru crema se va folosi de siropul din compotul de visine. Sunt necesare in jur de 700 ml de lichid iar in caz ca nu aveti aceasta cantitate se mai poate adauga alt sirop sau apa si eventual indulcit cu zahar sau miere.
  • Din cele doua pachete de praf de budinca si sirop se face o crema pentru care se va proceda asemanator prepararii unei budinci.( scuzati aburii din imagine :) )Va iesi o crema usor translucida, foarte aromata.Se lasa la racit.Margarina, lasata la temperatura camerei, se va bate spuma cu ajutorul mixerului, dupa care vom incorpora treptat crema de visine racita.
  • Se mixeaza pana se obtine o compozire omogena si roz Cand blatul e racit, se poate trece la asamblarea prajituricii.Crema se intinde intr-un strat generos pe blatul "invisinat", dupa care se orneaza cu frisca dupa imaginatie si fantezie.Si iata-le pe dulcicile mele visinici .Si aici o mica motata pentru pofticiosi.


Poze

Prajitura Visinica
Prajitura Visinica - poza 2
Prajitura Visinica - poza 3
Prajitura Visinica - poza 4
Prajitura Visinica - poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prăjitură cu migdale - fără gluten
Prăjitură cu migdale - fără gluten
6 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
20 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Negresa – cea mai iubita prajitura de casa Negresa – cea mai iubita prajitura de casa Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează