Visinele din compozt se pun la scurs intr-o sita.Cuptorul se invalzeste la 180°C.(in reteta scrie 175°C)Faina se amesteca cu praful de copt, zaharul vaniliat si sarea. Untul de mixeaza bine cu zaharul,se adaoga pe rind ouale si amestecul de faina .
O tava adinca.se captuseste cu hirtie de copt si jumatate din aluat se pune si intinde uniform in tava.In a doua jumatate se mixeaza cacaoa si se intinde la fel uniform peste aluatul din tava.Visinele scurse se trec prin faina sau fulgi de cocos si se aseaza ordonat peste aluatul din tava.
Tava se introduce in cuptorul incins pentr-u ca.25-30 min.Este bine sa se faca proba cu scopitoarea.Dupa copt se scoate din cuptor se lasa 5-10 min in tava, dupa care ste bine sa se scoata pe un gratar de bucatarie, sase traga hirtia de copt jos, de pe blat si astefel sa se lase la racit.
Intr-e timp sau chiar la inceput pina sa va apucati de prajitura , se prepara crema.Laptele se amesteca cu faina si se pune la fiert ,pina devine precum budinca, dupa care se pune la racit. Separat se mixeaza untul cu zaharul si aroma preferata. Dupa ce amestecul de faina-lapte sa racit se mixeaza cu amestecul de unt-zahar si se pune la rece pina prajitura este gata si racita.
Aceste doua compozitii, pentru ca crema sa nu se taie , trebuie neaparat sa aiva amindoua aceeasi temperatura.Iar budinca se amesteca in untul mixat doar treptat, punind cite o lingura , NU toata odata.Prajitura racita se pune inapoi in tava sau pe o alta tava care este bine, NU oblogatoriu sa presarati fulgi de cocos.In acest fel prajitura se se lipeste de tava..Pete prajitura se intinde uniform crema si se pune totul la rece in frigider.
Intr-e timp intr-o punga de nailon se pun ingredientele pentru glazura si pungii i se face un nod.punga se pune intr-un recipient cu apa calduta,max. 40°C.Din cind in cind se schimba sau se reincalzeste apa si cu degetele amestecul de ciocoata se omogenizeaza bine.In asa fel incit toate sa fie impreuna bine amestecate si foarte lichide.
Pungii i-se taie un coltisor si se traseaza dungi cit mai apropiate/lipite una de alta peste crema prajiturii,Dupa ce prajitura a fost astfel glazurata cu p paleta e niveleaza uniform si daca se dorete se traseata valuri in glazura.Totul se pune la racit.Iar cind glazura este intarita, cu un cutit fierbinte se taie in bucatele dorite.
Comentarii:
Bine
Arata bine;)