Se separa ouale,cele trei galbenusuri,6lg.zahar si 6lg.de lapte,se pun pe abur pana se ingroasa putin ,amestecand din cand in cand,apoi se iau si se pun la racit..Separat albusurile(3)se mixeaza cu 3lg.de zahar.Frisca se bate,sa nu fie prea tare si se amesteca cu albusurile si cu galbenusurile,apoi se imparte compozitia in trei boluri.In primul bol se adauga capsunile amestecate cu 3lg.de zahar,(pe foc se fierbe un minut si apoi se racesc).In al doilea bol se pun 100gr.ciocolata neagra topita pe abur.In al treilea se pun 100gr.ciocolata alba topita pe abur si esenta de vanilie.Deoparte gelatina se lasa la inmuiat in 4-5lg.de apa,cateva minute apoi se pune pe abur sa se topeasca(sa nu fiarba) si pe urma se imparte egal in cele trei boluri(asa calduta) Se pune cu posul mare peste prima fasie de blat,crema alba,apoi langa ea crema neagra si peate ele la mijloc crema roza,o dam la frigider o ora.
GLAZURA:200gr.cioc.neagra,150ml.frisca
Se amesteca amandoua si se pun pe abur sa se topeasca ciocolata(sa nu fiarba),apoi cu o lingura turnam peste creme
Reteta o am de pe blogul Lissei dar am modificat-o putin ,sper sa nu se supere,prajitura am facut-o de ziua sotului meu (17 mai)
Comentarii:
Pare buna o sa o incerc si eu
Bun
Fiica mea o adora!
Puiuti mei sunt inbuniti dupa prajiturica asta ,ar manca zilnic la desert incercati-o si nu veti regreta e mmmmmm delicioasa.
Cred ca este buna