Se fac doua foi de rulada pe care le glasam cu zaharul caramel stins cu apa .Dupa ce s-a intarit caramelul punem un strat de crema pe care o preparam dupa instructiunile de pe plic cu diferenta ca in compozitie mai adaugam si margarina rama.
Asezam rulourile una langa alta ,punem si al doilea strat de crema apoi asezam ultima foaie cu caramelul spre crema .
Imbracam prajitura cu un strat de crema si radem deasupra ciocolata .Se lasa la rece de pe o zi pe alta pana ce caramelul se topeste si prajitura poate fi taiata.
Fiecare blat (2 blaturi)se face din 5 oua,5 linguri de zahar,5 linguri de faina.Crema se face din 700 ml lapte,4 galbenusuri ,faina( sau amidon( 4-5 linguri) si 4 linguri de zahar- se pune puțin zahar deoarece blaturile sunt insiropate cu siropul caramel( crema clasica de vanilie).Rulourile sunt de fapt vieneze-VIVA sau cele de Lidl.
Eu gatesc de 40 de ani dar nu am intilnit praj cu rulouri-de care? cele de la cofetarie sunt cornete deja umplute si nu le-as pune niciunde.Le-as manca asa ,Ma rog , daca ati inteles ceva,,,,nu cred Antoaneta
Eu am o reteta asemanatoare ,crema cu unt nu cu margarina de pe vremea lui pazvanti .In sine prajitura este foarte buna ,lipseste marimea tavi si explicatii clare !!!!!!!!!!!!!!
Invata ,te rog ,sa scri in limba romana ,ca este greu de inteles dialectul ,ca sa ma exprim elegant, nu se intelege nimic din reteta pe care ai expus-o
Comentarii (20):
Fiecare blat (2 blaturi)se face din 5 oua,5 linguri de zahar,5 linguri de faina.Crema se face din 700 ml lapte,4 galbenusuri ,faina( sau amidon( 4-5 linguri) si 4 linguri de zahar- se pune puțin zahar deoarece blaturile sunt insiropate cu siropul caramel( crema clasica de vanilie).Rulourile sunt de fapt vieneze-VIVA sau cele de Lidl.
Execrabil. Si tristuț...
In bataie de joc!!!! cine mai foloseste margarina, oare!!!
Eu gatesc de 40 de ani dar nu am intilnit praj cu rulouri-de care?
cele de la cofetarie sunt cornete deja umplute si nu le-as pune niciunde.Le-as manca asa
,Ma rog , daca ati inteles ceva,,,,nu cred
Antoaneta
La toate atentionarile anterioare adaug si eu: Cu 300g zahar caramelizat stins cu 100ml apa iese sirop, nu caramel care trebuie sa se intareasca!!!
Eu am o reteta asemanatoare ,crema cu unt nu cu margarina de pe vremea lui pazvanti .In sine prajitura este foarte buna ,lipseste marimea tavi si explicatii clare !!!!!!!!!!!!!!
Invata ,te rog ,sa scri in limba romana ,ca este greu de inteles dialectul ,ca sa ma exprim elegant, nu se intelege nimic din reteta pe care ai expus-o
Ce rulouri?
Reteta data aiurea ,fara explicatii ,culme e ca unii spun ca e buna de incercat ,probabil din cunustintele dv.
"instructiunile de pe plic"? Care plic? "rulourile una langa alta" ADICA O RULOU - DOUA RULOURI
Merita incercata !