Mod de preparare: Aceasta prajitura este din caietul de retete al mamei...nu am inteles niciodata de unde provine denumirea, dar stiu ca este f buna :P
Batem spuma galbenusurile cu zaharul si adaugam faina amestecata cu praful de copt. Separat batem spuma albusurile cu 1 strop de sare, dupa care adaugam treptat la galbenusuri, amestecand incet cu o spatula sau lingura de lemn.Turnam intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si dam la cuptor.
Amestecam toate ingredientele si framantam pana devine un aluat omogen si usor de lucrat. Impartim in doua parti egale, intindem prima jumatate si o asezam pe spatele tavii, pe care in prealabil am uns-o cu putin ulei si am presarat faina. Impungem din loc in loc cu furculita si o dam la cuptorul preincalzit. La fel procedam si cu cealalta jumatate.
Amestecam cele doua plicuri de budinci, faina si zaharul cu 100-150 ml lapte, iar restul il punem la fiert. Cand laptele incepe sa fiarba, scoatem cateva linguri din lapte si adaugam la compozitia de budinca, amestecam bine si turnam totul in laptele cald. Lasam sa fiarba, amestecand continuu, pana se ingroasa. Luam vasul de pe foc si lasam sa se raceasca. In crema racita adaugam treptat untul moale si amestecam cu mixerul.
Asamblam ?televizorul? :) astfel: foaie, jumatate din crema de vanilie, blat, cealalta jumatate de crema si cea de-a doua foaie. Deasupra punem glazura de ciocolata (din 150 gr ciocolata+50 ml frisca lichida: topim ciocolata pe baie de aburi, incalzim frisca si cand ciocolata este topita turnam frisca si amestecam pana se omogenizeaza)
Prajitura este f. buna cu specificarea ca intre foaia coapta pe dosul tavii si blat, se pune dulceata de caise ori dulceata de prune (de regula o dulceata putin acrisoara ).Reteta mamei mele este cu creme de unt in care se adauga gris ( fiet in lapte si racit ). Incercati si varianta de mai sus.Sunt sigura ca o sa va placa combinatia de dulce cu acrisor. La parintii mei de Sarbatori nu lipsea de pe masa.
Buna, Si mama mea avea in caietul ei cu retete cateva care se numeau "televizor"....ptr ca erau copiate de la televizor . Poate si mama ta a avut acelas motiv sa intituleze reteta ei..."televizor"!..
Comentarii (46):
Delicioasa
Este prajitura preferata casei , fff buna si gustoasa !!!
Foarte buna.
Prajitura este f. buna cu specificarea ca intre foaia coapta pe dosul tavii si blat, se pune dulceata de caise ori dulceata de prune (de regula o dulceata putin acrisoara ).Reteta mamei mele este cu creme de unt in care se adauga gris ( fiet in lapte si racit ).
Incercati si varianta de mai sus.Sunt sigura ca o sa va placa combinatia de dulce cu acrisor.
La parintii mei de Sarbatori nu lipsea de pe masa.
Foarte delicioasa
Geniala
E ceva "gruba" si e recomandabil sa nu folosim margarina ci untfara sare
Nu ne trebuie retete copiate de la televizor!
Foarte aspectuoasa.o sa o prepar si eu neaparat.
Buna,
Si mama mea avea in caietul ei cu retete cateva care se numeau "televizor"....ptr ca erau copiate de la televizor . Poate si mama ta a avut acelas motiv sa intituleze reteta ei..."televizor"!..