Ingrediente
Blat(Pt foi coapte pe dosul t?vii)
4 oua
4 linguri apa
8 linguri zahar
8 linguri faina
3linguri cacao
1 praf copt
Pentru crema:
250 g zahar 1 kg lapte
175g amidon
300g zahar
2 oua200g margarinaesenta de lamaie sau rom
Mod de preparare(Timp de preparare: sub 120 minute )
Se fr?mânt? toate ingredientele,(pana veti optine un aluat elastic) se imparte compozi?ia in dou? , se întind 2 foi si se coc pe rând pe dosul t?vii.Tava trebuie s? fie uns? si înf?inat?. Blatul este copt când se rumene?te u?or.
Blat pandispan:
Se separa ouale,iar albusurile se bat spuma tare cu zaharul si apa,apoi se adauga galbenusurile unul cate unul.La sfarsit faina amestecata cu praful de copt si cacaoa
Se coace intr-o tava de 20/30cm,tapetata cu hartie de copt,30 minute
Crema:
Se pune laptele pe foc dar se opresc 100 ml din el care se amesteca cu zaharul, amidonul si ouale batute. Se adauga si esenta sau zeama de lamaie. Cand laptele incepe sa fiarba se adauga amestecul, se amesteca energic in cratita pentru a nu se prinde, pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se lasa 10 minute si se adauga margaina si se amesteca incet pana se omogenizeaza.
Asamblarea:
Se pune o foaie , (se insiropeaza)(Am facut un sirop din apa calduta cu zahar si esenta de rom)....se pune un strat de crema(care o intindem uniform), apoi blatul de pandispan ,se unge cu crema si la final cealalta foaie (o insiropam),se pudreaza sau se orneaza cu orice glazura doriti (eu am facut o crema de cioco si la urma am pus nuca de cocos;)
.Se lasa 24 ore la frigider si apoi se taie. Pofta buna!
Sper sa va placa, prajitura este minunata si chiar merita incercata!!!!!
Comentarii:
MINUNATA
(y)