Petitchef

Prajitura"Televizor"

Prajitura Televizor

Ingrediente

Blat(Pt foi coapte pe dosul t?vii)

300 gr faina
150 gr margarina sau unt
1 ou
1 lingurita de amoniac stins cu zeama de lamaie
5 linguri lapte caldut


Pt Blatul de pandispan

4 oua

4 linguri apa

8 linguri zahar

8 linguri faina

3linguri cacao

1 praf copt

Pentru crema:

250 g zahar 1 kg lapte
175g amidon
300g zahar
2 oua200g margarinaesenta de lamaie sau rom

Mod de preparare(Timp de preparare: sub 120 minute )

Se fr?mânt? toate ingredientele,(pana veti optine un aluat elastic) se imparte compozi?ia in dou? , se întind 2 foi si se coc pe rând pe dosul t?vii.Tava trebuie s? fie uns? si înf?inat?. Blatul este copt când se rumene?te u?or.

Blat pandispan:

Se separa ouale,iar albusurile se bat spuma tare cu zaharul si apa,apoi se adauga galbenusurile unul cate unul.La sfarsit faina amestecata cu praful de copt si cacaoa
Se coace intr-o tava de 20/30cm,tapetata cu hartie de copt,30 minute

Crema:

Se pune laptele pe foc dar se opresc 100 ml din el care se amesteca cu zaharul, amidonul si ouale batute. Se adauga si esenta sau zeama de lamaie. Cand laptele incepe sa fiarba se adauga amestecul, se amesteca energic in cratita pentru a nu se prinde, pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se lasa 10 minute si se adauga margaina si se amesteca incet pana se omogenizeaza.

Asamblarea:

Se pune o foaie , (se insiropeaza)(Am facut un sirop din apa calduta cu zahar si esenta de rom)....se pune un strat de crema(care o intindem uniform), apoi blatul de pandispan ,se unge cu crema si la final cealalta foaie (o insiropam),se pudreaza sau se orneaza cu orice glazura doriti (eu am facut o crema de cioco si la urma am pus nuca de cocos;)

.Se lasa 24 ore la frigider si apoi se taie. Pofta buna!

Sper sa va placa, prajitura este minunata si chiar merita incercata!!!!!








Comentarii:

30/06/2015

MINUNATA

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/12/2013

(y)

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prăjitură cu migdale - fără gluten
Prăjitură cu migdale - fără gluten
6 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
20 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prăjitură simplă, atât de simplă și atât de bună!
Prăjitură simplă, atât de simplă și atât de bună!
6 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura la cana
Prajitura la cana
2 porții
9 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Mug cake - prajitura la cana Mug cake - prajitura la cana Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează