Toate ingredientele in afara de faina se mixeaza bine impreuna.La sfirsit se adaoga faina treptat si se framinta pina cind aluatul nu mai lipeste si totusi este destul de maleabil.Acest aluat se imparte in doua parti egale, care se intind intr-e doua folii de nailon sau 2 foi de hirtie de copt.
Cu o folie se aseaza in tava sau pe dosul tavii si se coace ca 5-10 min. la 200°C. Cind blatul se scoate din cuptor este inca moale.De aceea se lasa citeva min. la racit si dupa aceea se indeparteaza de pe/din tava.
Ouale se separa.Albusul se bate spuma cu 1 priza de sare si jumatate din cant. de zahar si se lasa deoparte.Galbenusurile se freaca pina se albesc si devin precum spuma cu restul de zahar si coaja de lamiie.
Faina se amesteca cu praful de copt si se adaoga in amestecul de galbenusuri impreuna cu spuma din albus.Totul se toarna in intr-o tava tapetata cu hirtioe de copt sau unsa si infainata. Se coace la 180°C ca. 15min.
Intr-o oala potrivita cantitatilor se pune faina si se freaca cu laptele rece care se adaoga treptate in asa fel incit faina sa se amestece cu laptele fara sa ramina cocoloase. Se adaoga si zaharul vaniliat si esenta de rom si se pune la fiert amestecind mereu , mai ales cind laptele incepe sa fiarba si sa se ingroase. Cind se observa ca laptele si faina devin precum o crema se i-a jos de pe foc si deasupra, direct pe suprafata cremei se pune o folie de nailon, si se pune la racit. Cind crema sa racit bine, untul se freca cu zaharul si se adaoga cite 1 lingura din crema, pe rind mixind in continuare, pina cind crema este bine incorporata cu untul.
In tava in care s-a copt prajitura se pune 1 foia cu cacao si deasupra se intinde jumatate din crema. Peste crema se adaoga blatul alb iar deasupra se intinde retul de crema si se aseaza deasupra al doilea blat cu cacao. Tava se acopera cu o folie de nailon si se pune min. 24 de ore la rece. Dupa aceea se scoate pe o tava, se portioneaza si se serveste presarata cu zahar pudra. Aceasta prajitura este necesar sa stea cel püutin 24 de ore inainte sa fie portionata, pentru ca foile cu cacao sa devina moi si suculete. De aceea, daca cumva crema dintr-e blaturi vi-se pare la preparare ca este prea moale, nu va speriati, este f. bine asa. In felul acesta blaturile de cacao nu ramin uscate.
Comentarii (18):
Imi place foarte mult..o sa o probez si eu
Comentariul tău:Este o reteta foarte buna, dar mai ales foarte gustoasa !
Cea mai buna prajitura
(Y)
Nu imi prea place deoarece trebuie sa pun miere
Bun excelent
Mmm.....delicioasa!
Arata bine poate o fac de anul nou
Delicios
Este o prajitura foarte buna si eu tot tinpul o fac