Petitchef

PRAJITURA TELEVIZOR ``original``

Desert
6 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Toate ingredientele in afara de faina se mixeaza bine impreuna.La sfirsit se adaoga faina treptat si se framinta pina cind aluatul nu mai lipeste si totusi este destul de maleabil.Acest aluat se imparte in doua parti egale, care se intind intr-e doua folii de nailon sau 2 foi de hirtie de copt.
  • Cu o folie se aseaza in tava sau pe dosul tavii si se coace ca 5-10 min. la 200°C.
    Cind blatul se scoate din cuptor este inca moale.De aceea se lasa citeva min. la racit si dupa aceea se indeparteaza de pe/din tava.
  • Ouale se separa.Albusul se bate spuma cu 1 priza de sare si jumatate din cant. de zahar si se lasa deoparte.Galbenusurile se freaca pina se albesc si devin precum spuma cu restul de zahar si coaja de lamiie.
  • Faina se amesteca cu praful de copt si se adaoga in amestecul de galbenusuri impreuna cu spuma din albus.Totul se toarna in intr-o tava tapetata cu hirtioe de copt sau unsa si infainata.
    Se coace la 180°C ca. 15min.
  • Intr-o oala potrivita cantitatilor se pune faina si se freaca cu laptele rece care se adaoga treptate in asa fel incit faina sa se amestece cu laptele fara sa ramina cocoloase.
    Se adaoga si zaharul vaniliat si esenta de rom si se pune la fiert amestecind mereu , mai ales cind laptele incepe sa fiarba si sa se ingroase.
    Cind se observa ca laptele si faina devin precum o crema se i-a jos de pe foc si deasupra, direct pe suprafata cremei se pune o folie de nailon, si se pune la racit.
    Cind crema sa racit bine, untul se freca cu zaharul si se adaoga cite 1 lingura din crema, pe rind mixind in continuare, pina cind crema este bine incorporata cu untul.
  • In tava in care s-a copt prajitura se pune 1 foia cu cacao si deasupra se intinde jumatate din crema.
    Peste crema se adaoga blatul alb iar deasupra se intinde retul de crema si se aseaza deasupra al doilea blat cu cacao.
    Tava se acopera cu o folie de nailon si se pune min. 24 de ore la rece.
    Dupa aceea se scoate pe o tava, se portioneaza si se serveste presarata cu zahar pudra.
    Aceasta prajitura este necesar sa stea cel püutin 24 de ore inainte sa fie portionata, pentru ca foile cu cacao sa devina moi si suculete.
    De aceea, daca cumva crema dintr-e blaturi vi-se pare la preparare ca este prea moale, nu va speriati, este f. bine asa.
    In felul acesta blaturile de cacao nu ramin uscate.


Poze

PRAJITURA TELEVIZOR ``original``
PRAJITURA TELEVIZOR ``original`` - poza 2

Întrebări:




Comentarii (18):

24/01/2014

Imi place foarte mult..o sa o probez si eu

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/10/2013

Comentariul tău:Este o reteta foarte buna, dar mai ales foarte gustoasa !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/12/2014

Cea mai buna prajitura

(0) (0) Abuz
05/05/2014

(Y)

(0) (0) Abuz
16/04/2014

Nu imi prea place deoarece trebuie sa pun miere

(0) (0) Abuz
30/12/2013

Bun excelent

(0) (0) Abuz
28/12/2013

Mmm.....delicioasa!

(0) (0) Abuz
21/12/2013

Arata bine poate o fac de anul nou

(0) (0) Abuz
17/12/2013

Delicios

(0) (0) Abuz
05/12/2013

Este o prajitura foarte buna si eu tot tinpul o fac

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu banane - super rapida
Prajitura cu banane - super rapida
8 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Turta dulce, prajitura Craciunului! Turta dulce, prajitura Craciunului! Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o greseala Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o greseala Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează