Se separa ouale,iar albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa,ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul,esenta si siropul de zahar.
Se toarna totul peste albusul batut.Daca albusurile vor avea consistenta corecta,amestecul va ramane la suprafata.Apoi se pune faina amestecata cu praful de copt si se amesteca pina la omogenizare.
Compozitia se imparte in doua,in una din ele punem cacaoa.Coacem 2 blaturi,alb si negru,in tava tapetata cu hartie de copt,in cuptorul incins la 180 de grade.
Zaharul il caramelizam.Cand are consistenta lichida,turnam laptele fierbinte.Atentie ca se umfla si poate da pe dinafara si ramaneti doar cu 150 ml,asa cum patit .Nu de alta dar e tare greu de spalat aragazul.
Amestecam pana se topeste tot zaharul,dupa care adaugam faina "desfacuta" in cateva linguri de lapte rece.Punem din nou la fiert si fierbem pana se ingroasa putin,amestecand continuu.
Lasam la racit si cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget,adaugam gelatina hidratata in 2 linguri de apa rece.Lasam la rece pana se ingroasa putin si se raceste foarte bine,dupa care adaugam frisca batuta.
Le suprapunem si taiem fasii.In functie de cate fasii avem vom calcula latimea si inaltimea tortului. Incepem asamblarea,alternand cate o fasie alba cu una maro. Le lipim intre ele cu putina crema si le insiropam.Punem un strat de crema si uniformizam. La urmatorul strat procedam intocmai,doar ca vom incepe cu culoarea opusa celei cu care inceput la primul.pastrat o parte din crema cu care ornat prajitura.
Comentarii (13):
Excelent!!!
Este aspectuasa si foarte buna
Super tare
Foarte buna
Foarte buna reteta
Me gusta mucho!
Bravo,tot inainte
Foarte buna,incercati si voi.
Foarte interesant dar crema este cam complicata nu se poate o alta crema
Super