Ouale se mixeaza bine impreuna cu zaharul si priza de sare, pina cind acesetea primesc o culoare deschisa si volumul a crescut vizibil.
Faina se cerne impreuna cu cacaoa si praful de copt si se adaoga la masa de oua,mixind usor lmai mult cu o lingura in asaa fel incit sa ramina masa de blat cit mai mult aerata.
Totul se toarna intr-o tava cu dimensiunea de 25x35cm sau chiar ceva mai mica ,care in prealabil s-a uns si infainat bine, sau s-a captusit cu hirtie/folie de copt. Se coace la 180-200°C ca.25-30 minute.
Visinele din compot se pun la scurs, intr-o sita. 1/3 din zeama de visine se amesteca cu 2-3 ls sirop/lichior de cirese amare sau visine si se imparte peste cele doua jumatati de blaturi . Prafurile de budinca se amesteca cu zaharul si la inceput cu citeva linguri de zeama de visine si in final cu toata zeama de visine.
Se pune totul pe foc, se adaoga la fel ceva esenta de visine/cirese sau sirop/ lichior si amestecind mereu se fierbe pina ce totul se ingroase bine, se adaoga visinele si se lasa totul sa se racesca. Dupa ce s-a racit se intinde budinca cu visne pe blatul inferior al prajiturii si se pune la frigider. Folile de gelatina se pun la inmuiat in apa rece ca 5 minute.
In ca 50-ml lapte caldut se dizolva foile de gelatina bine scurse si se mixeaza in frisca batuta spuma. Citeva linguri de frisca se pun deoparte pentru decor, iar jumate din cantitate se intinde peste umplutura de visine, se acopera cu al doilea blat de prajitura si deasupra se intinde uniform restul de frisca. Cu un lineal se preseaza in frisca urmele pe care dupa citeva ore de stat la frigider, se vor taia bucatile de prajitura.Deasupra se presara sau rade cicolata, de preferinzta amara.
Iar cu frisca ramasa se dreseaza rozete de frisca in mijlocul fiecarei bucati de prajitura, iar deasupra se aseaza 1 sau 1/2 visina din compot sau cirese /visine insiropate. Totul se pune la rece, de preferinta peste noapte si dupa aceea se poate portiona.
Comentarii (17):
Foarte buna
Un tort excelent,l-am facut de multe ori
F buna
Excelenta reteta
Buna
Excelenta..
Imi lasa gura apa!
SUPER BUNA !!!!
Am cmparat aceasta prajitura si este foarte buna
Super buna