Se freaca margarina sau untul( la temperatura camerei)cu cana de zahar si cu galbenusurile pana devin spumoase apoi se adauga si laptele,cate putin,esenta, amoniacul stins si faina amestecata cucele 2 linguri de cacaoa.
Se unge o tava cu putin ulei, se toarn aluatul de mai sus si se da la copt cca 20minut la foc potrivit.
Intre timp pregatim bezeau, batand albusurile cu un praf de sare, pana se spumeaza apoi se adauga zaharul turnat in ploaie, cate putin, si se amesteca pana se topeste zaharul.
Este gata cand nu mai cade de pe tel. Se toarna si sucul de la lamaie.
Dupa 20 minut. Se scoate blatul din cuptor si se unge cu nu strat subtire de gem si se mai da la cuptor inca 3minut sa faca crusta, apoi se toarna bezeaua, se intinde pe toata suprafata prajiturei si se da din nou la cuptor, cam 5minut. Pana ce bezeaua se rumeneste usor.
Prajitura se taie calda cu un cutit cu lama udata in apa, in forma de romburi.
Se poate orna cu fulgi de ciocolata,bomboane ornament sau nuca de cocos deshidratata.
Comentarii:
Buna...buna...buna
FOARTE BUNA'
SUPER!!! E A TREIA OARA' CA'ND O FAC SI I -MI IESE SUPER BINE. BUNA' SI USOR DE FA'CUT!!
Am fa'cut-o zilele trecute,foaia cu cacao cam seaca. dar a fost la'udata'. Multam fain!!!
Foarte buna
Ok
E una din prajiturile preferate de multe persoane in special de copiii mei practica si rapid de preparat
Execelenta si usor de facut.merita sa o probezi!!!!!!!!!!!!!!