Se bat albusurile cu zaharul pana stau batz se adauga galbenusurile in care am pus dinainte praful de copt stins cu putin Helas,apoi se pune cacao,se mai bate putin,pe urma faina si grisul se amesteca incet de sus in jos,apoi laptele,mierea si uleiul tot cate putin,amestecand usor,compozitia va fi putin mai fluida ca la un blat obisnuit ,dar n-are importanta ca oricum creste.
Se pune jumatate din compozitie pe o hartie de copt,intr-o tava si se da la cuptor,la fel se procedeaza si cu a doua foaie,nu se scoate imediat din tava se lasa sa se raceasca intai amandoua foile,apoi se desprinde hatia de copt.
La crema,se mixeaza frisca foarte bine cu un intaritor,cu laptele mierea si esenta.
La prima glazura se pun toate pe foc sa se topeasca ,nu sa fiarba si dupa ce punem jumatate din frisca peste prima foaie de blat,ungem deasupra glazura ,se da la frigider,15 minute,apoi se pune frisca ramasa,foaia de blat deasupra si glazura a doua ,care se face la fel ca prima.
A pus peste a doua jumatate de frisca glazura ,ca m-au stresat prapaditii astia ai mei si a uitat ca mai a o foaie,dar am redresat situatia,punand,foaia peste glazura si apoi a pus putina frisca batuta cu ciocolata topita,graba strica treaba Data viitoare a sa o fac numai cu o foaie de blat ca in tava mea de 25/30cm.
Comentarii:
Super prajitura
O so incerc am auzit ca e foarte buna
O gatesc de doi ani.
toata lumea o lauda!!
Am incercat si alte retete.E nemaipomenita!!!!
Eu cred ca o sa fie buna urmeaza sa o fac