Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se incinge cuptorul la 220°C ( 200°C cu ventilator sau treapta 4-5 ). Se dau in fiert 250 ml de apa cu untul. Se adauga faina dintr-odata si se amesteca, pana cand se desprinde aluatul sub forma de bulgare de pe fundul vasului, unde se formeaza o pojghita alba. Se ia vasul de pe foc. Se adauga ouale treptat. Se intinde aluatul in tava, se stropeste cu apa si se coace 10-12 minute fara sa se mai deschida usa cuptorului ! Se scoate blatul copt si se lasa sa se raceasca. Se strecoara cocktailul de fructe intr-o strecuratoare, se pastreaza sucul. Se taie blatul in 3 fasii(a cate 8 X 40 cm). Resturile de aluat se faramiteaza. Se inmoaie gelatina in apa rece. Se incalzesc 3 linguri din sucul de fructe, in care se dizolva gelatina, se adauga la fructe si se lasa sa se raceasca. Se bate frisca spuma cu zaharul, vanilia si intaritorul. Se ung doua dintre fasii cu amestecul de fructe si cu frisca si se suprapun. Ultima fasie se taie in bucati late de 4 cm si se aseaza deasupra. Se ung marginile prajiturii cu frisca si se orneaza cu resturile de aluat faramitat. Se presara cu zahar pudra.
Comentarii (20):
Nu am incercat reteta asta dar am facut altele de pe site-ul acesta, sunt super.
Excelent!!!
F.bun
Explicatie foarte complicata !!!!!! in nici un caz nu e aluat frantuzesc ci aluat pentru ecler.
Prea multa gelatina
Nu e ce pare a fi!
Buna reteta
E minunata
Reteta gresita,acesta nu e aluat frantuzesc
E superba,,,